recenze

Worm vs. Worm

Worm vs. Worm

Skvělá multiplayerová hříčka, u které si s kamarádem můžete poměřit, kdo má lepší reflexy a logické uvažování. Konečně jsou tu červíčci, v jiném než vražedném kabátku. Rychlé, vtipné a pekelně hratelné…
Červ, neboli anglicky Worm se v posledních pár letech stal díky hernímu průmyslu dobře známým virtuálním tvorem. Většině pařanů se při vyslovení tohoto slova vybaví malé žížalky, které se snaží v krvavém souboji zabít navzájem jedna druhou. Obměn této hry bylo uděláno nespočet, a to různého stupně brutality na první pohled neškodných červíků a různé kvality provedení. Přestože se může zdát, že název dnešní hry je blízce podobný s uvedenými hrami, tak dnes se nebude točit vše kolem hesla: Zabij, nebo budeš zabit. Červíci v jiném než krvavém kabátě jsou konečně tady.

Vzpomínáte si na hru Mamba, v níž jste ovládali hada, který se neustále zvětšoval a úměrně k tomu se zmenšovala plocha jeho „výběhu“? Tehdy šlo o to kličkovat a manévrovat co nejlepším způsobem, abyste nenarazili do žádné zdí, sebe sama, nebo nepřátelských pavouků. V gamesce Worm vs. Worm půjde v zásadě o to stejné: nenarazit, a to do ničeho. Jen hratelnost a zpracování je na rozdíl od Mamby snesitelnější a díky multiplayeru i zábavnější. Na samém začátku vidíte na obrazovce černou plochu v níž se uprostřed nacházejí dva puntíky – žlutý a červený. V pravé části je menu, v němž lze nastavit, jak rychle budou červíci růst a na kolik vítězných zápasů se hraje. Výbornou funkcí je přidávání vlastních levelů s různě rozmístěnými překážkami. Své vlastní kolo jednoduše nakreslite v Malovaní a můžete si tak zasoutěžit na „domácím“ hřišti. Když si pohrajete s nastavením a vše upravíte k obrazu svému, pusťte se do litého boje.

Hra funguje pouze jako multiplayer, takže budete potřebovat stejně bojovně naladěného kamaráda a můžete konečně kliknout na START. Od té chvíle je vše ve vašich rukou. Tečky představující červíky se začnou prodlužovat, červená směrem doleva a žlutá doprava a rostou nezadržitelně do čím dál větších rozměrů. S pomocí klávesnice měníte jejich směr a přitom se snažíte o to jediné, co jsem již uvedl, a to v žádném případě nenarazit. Protože růst nejde ničím zastavit, tak brzy pochopíte, že potřebujete mít v rukávu schovanou propracovanou strategii, abyste zvítězili. Nejlepší taktikou je pokoušet se zatlačit soupeře do rohu nebo objet jeho žížalu tou svou.

V takovém případě je už jen otázkou času, kdy mu dojde životně důležitý prostor. Věřím, že si užijte spoustu legrace a přijdete na nové obměny způsoby, jak být tím, kdo pozvedne vítězný pohár. Červíčci, kupředu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce