recenze

World of Chaos DX

World of Chaos DX

Výtečná zábava pro všechny plošinkáře, přesně tak by se dala v krátkosti charakterizovat dnešní hra. Vžijte se do role nebojácného hrdiny, který musí projít strastiplnou cestou k cíli a že to nebude mít jednoduché na to si můžete vsadit.
Hned ze začátku hry se se svým svěřencem ocitáte v jakémsi podzemím komplexu, který je z části zaplaven vodou. Jak postupujete dále hladina se stále zvedá až nakonec budete pod vodou úplně, je sice pravda, že vydržíte bez přísunu kyslíku relativně dlouho, ale občas se dostat nad hladinu musíte. Život vám přitom budou znepříjemňovat kapky vody, které můžete buďto rozsekat mečem, či jim hbitým úskokem utéci. Na vaší obranu můžete využít jednak již zmíněného meče, ale také bumerangu nebo štítu, ten však máte pouze na omezenou dobu. Hra obsahuje celkem čtyři levely, které jsou dále rozděleny na několik menších úrovní, přičemž na konci každého levelu se nachází boss. Každý level se pak odehrává v jiném prostředí, projdete se tedy již zmíněným podzemím, poté se ocitnete v útrobách pískové věže, abyste následně prošli přes zamrzlé hory a nakonec svou pouť zakončíte na měsíci.

Grafická stránka hry se řadí k průměru, ale to vůbec nevadí, protože vše se díky tomu plynule hýbe i na slabších strojích. Obdobně je na tom zvuk a hudba, která nenadchne ale ani neurazí. Co může být trochu problém je ovládání, které nepočítá s českou klávesnicí a tak je dosti krkolomné, dá se to však vyřešit přepnutím na klávesnici anglickou (qwertz → qwerty). Ačkoliv se hra zdá být zpočátku velmi krátká není to tak úplně pravda, neboť obtížnost je trošku vyšší a tak než zdárně projdete celou hrou nějaký čas vám to určitě zabere. Závěrem dodám jediné, stahujte, tenhle kousek za to určitě stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

World of Chaos DX World of Chaos DX World of Chaos DX World of Chaos DX World of Chaos DX