recenze

Wire Hang Redux

Wire Hang Redux

Dokážete si poradit v extrémních situacích, nevadí vám mírně zvýšená hladina adrenalinu v krvi a líbila se vám hra Icy Tower? Jsou-li alespoň ve dvou případech vaše odpovědi kladné, je následující hra určená právě vám! Podrobnosti naleznete v následující recenzi..
V úvodu jsem zmínil hru Icy Tower. Ta si díky své jednoduchosti a genialitě získala srdce tisíce příznivců! Ocitli jste se v nekonečně vysoké věži, ve které jste díky skokům zdolávali jedno patro za druhým. Vše bylo ztíženo neustále se zvyšující podlahou, se kterou úměrně rostlo i tempo hry! Jak daleko jste se tedy dostali, záleželo pouze na vás a hlavně na vaší šikovnosti. Některým tvůrcům se nápad zalíbil natolik, že se ho pokusili převést i do svých her. Jedním z těchto tvůrců je i Matt Sephton, který původní java hru Wire hang redux přetvořil a výsledek jeho úporného snažení máme nyní k dispozici! Stojí tedy Wire hang redux za vaší pozornost?

Ve hře se ocitáte v „kůži“ jedné sympatické dívenky, snažící se za pomocí provazu, zakončený hákem, zachytit plošiny a přehoupnout se výš, kde na ni netrpělivě čekají další plošiny, o které se musíte opět zachytit! Často se vám podaří přeskočit hned několik plošin nad sebou, čím si částečně ulehčíte práci. Provaz můžete vystřelit v rozsahu 180-ti stupňů, musíte si ovšem počínat velmi rychle a opatrně, protože můžete velmi jednoduše spadnout a hra pro vás končí! To se později stává velmi obtížným, protože plošiny se neustále zužují! Za vaše akrobatické kousky získáváte body. Samozřejmostí jsou bonusy, které získáte za opravdu povedené kousky a můžete si tak značně přilepšit. Bonusy jsou celkem čtyři – good (200 bodů), wonderful (600 bodů), marvelous (1000 bodů) a recovery (500 bodů), které lze ovšem násobit a docílit tak mnohem lepších výsledků! Velmi jednoduše řečeno – pětkrát se vám povede parádní kousek, ohodnocený jako recovery, získáte grant ve výši 2500 bodů! Bohužel technické zpracování trošičku pokulhává! Hra běží v drobném okně, které lze sice roztáhnou přes celou obrazovku, ale vše bude dosti rozmazané! Ve hře je navíc absence jakékoliv hudby a zvuků, což je celkem škoda, ale na druhou stranu má hra menší velikost, pouhých 336kB! Ovládání je velmi jednoduché, pohybem myši směrujete úhel výstřelu lana, který je znázorněn vespod okna a levým tlačítkem vystřelíte lano.

Někde v úvodu jsem se ptal, jestli stojí Wire hang redux za vaší pozornost!? I přes některé drobné nedostatky jde o velmi kvalitní a zábavnou hru. Minimálně za vyzkoušení určitě stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

John Beak | 21.01.05 v 20:15

Hezká hra. Škoda že je tak malá. Ale v jednoduchosti je síla.
Icy Tower je stejně mnohem lepší.

cool.klara | 22.08.04 v 13:00

výše je uvedeno, že ve hře icy toewr roste rychlost úměrně s výškou, ale to není pravda! v icy tower jsou hodiny, které měří jednotlivé impulsy a ty zrachlují tempo hry. Doporučuju!


galerie