recenze

Wally

Wally

Pokud někdo napadá vaši maminku, či se povyšuje nad vás samotného, zasluhuje pořádnou lekci. I v případě, že jde o červený balónek!
Mám rád originální hry. Samozřejmě chápu, že dnes je úkol vytvořit původní „pařbu“ s mnoha novými nápady skoro neproveditelný.. ale přece se občas blýsknou výjimky. Pokud vás zajímají takové ty alternativní hříčky, otevřeli jste si správnou recenzi.

Na první pohled mě tento počin lehce připomněl o mnoho lepší hru Hurdler. Je totiž podobná fyzikou – přesněji vlastnostmi zemské přitažlivosti. Pro gamesku Wally je gravitace základním kamenem. Pokavad by totiž byla podobná jako v jiných hrách, nebyla by ničím zábavná. Úkol je v každé úrovni stejný, zničit co nejvíce červených balónků a dostat se do dveří. V případě, že je úniková cesta zavřena, nezbývá, než najít klíč. Jako motivace vám poslouží nejen vcelku dobrá atmosféra, ale vtipné hlášky autora, které si můžete přečíst formou briefingu, tedy před každou následující misí. O tom, že tvůrce je vcelku zábavný člověk se přesvědčíte sami, dovolím si ovšem nastínit. Například: „Mám nedostatek inspirace“, další mise je úplně obyčejná. Dvě plošinky, uprostřed propast ;o). Jindy nás stvořitel lehce motivuje: „Nedávno jsem slyšel červený balónek, jak říká, že tvá matka je tlustá!“. Či je drsný: „Rozbij huby jeho kamarádům, to mu nastíní situaci“.

Popisuji zde příběh, dáli se to tak vůbec nazvat, a zapomínám na hru samotnou. Kolik má úrovní opravdu netuším, ale málo jich rozhodně není. Za každý zničený balón dostanete sto bodů, přirozeně je celá pointa v překonávání nejvyššího skóre. Moc se mi líbí hlavní postavička, má totiž kouzelné pohyby. Při pořádném rozběhu pokluzuje, až se za ní práší, skáče, až skoro létá. A není úplně jednoduché ji zastavit na místě, na kterém byste to potřebovali. Kolikrát se tedy může stát, že sklouzne přes okraj. Pád je vyřešen způsobem, připomínající realitu. Několik málo metrů můžete přežít, ovšem při delším poletu následuje jistá smrt. Naštěstí vás jistí několik životů, které můžete čas od času někde najít.

Grafika sice není úplně nádherná, ale animace hrdiny jsou pěkně udělané. Hudba je vcelku slušná a padne ke skákačce výtečně.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

jan tomášik | 07.02.06 v 21:31

ty vole, těch levelů to má asi deset:) ale hra je to dobrá, už na ni smolím recenzi..


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce