recenze

Vertex

Vertex

Vertex je sice možná pouze demo, ale nabízí skoro 3 hodiny plnohodnotné zábavy a hra byla inspirována takovými jmény jako Super Metroid, Spleunky, Cave Story.
Jednou za čas si musíme dát pořádné demo a teď ta správná chvíle nastala. Vertex vás zavede do fiktivního světa, kde se opět dějí hodně špatné věci, ale to zjistíte až během samotného hraní. Příběh není komplikovaný, ale doporučuji si vše číst a nikam nespěchat.

Stylem se řadí mezi čistokrevné arkády (hopsačky), kde ale také nechybí možnost útočit na různorodé nepřátele a setkávat se s bossy. Nebudete hrát pouze za jeden charakter, i když se v jednu chvíli může ovládat pouze jeden člověk, ale postupně do party naberete různé lidi s různými schopnostmi. To mě přivádí na další skvělou kladnou věc. Tou jsou předměty, které buď nalézáte, nebo si je můžete koupit. Ty slouží nejenom k různým útokům, ale vylepšují vaše hrdiny. Svět je plný barev, ale lokace jsou velmi, ale velmi odlišné a to nejen svou vizualizací, ale také osazenstvem, které vám jde po krku. Jisté negativní věci zde také jsou. Třeba boj s bossy není vůbec jednoduchý. Nejdříve asi tak jednou nebo dvakrát umřete, než se naučíte jejich silné a slabé stránky, ale to už bude záviset na povaze hráče, jestli mu to bude tak moc vadit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Vertex Vertex Vertex Vertex Vertex

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce