recenze

Twiddlestix

Twiddlestix

Představte si, že ovládáte otáčivou hůl na vodě a musíte ji dostat úzkým prostorem ven. Myslíte si, že je to nemožné? Opak je pravdou. Jestli si to chcete vyzkoušet na vlastní kůži, stačí se podívat na tuto suprovou flashovou gamesku od Miniclipu.
Mnohým z vás jistě jméno Miniclip není neznámé. Celkem často u nich vycházejí nové a nové flashové gamesy. A my vám jako vždy přinášíme čerstvou novinku. Je jí hra s podivným názvem - Twiddlestix. Než si povíme, oč vlastně půjde, možná by vás zajímalo pár jiných stejně zábavných hříček. Můžete zkusit třeba nový kousek Snake, Snowboarder XS nebo Santa Ski Jump...

Teď už vás ale jistě zajímá, co si pro nás Miniclip připravil tentokrát. Opět se jedná o velice kvalitní dílko. Po spuštění se dostanete na Menu. Zatím máte možnost pouze kliknout na Start a rovnou se přesunete do prvního kola. Ovládáte tenkou dlouhou dřevěnou tyč, která se otáčí kolem své osy. Plave na hladině velikého bazénu o nepravidelném tvaru. Nejprve se otevře kulovitý poklop pod hladinou a na povrch vypluje ona tyč. Vy máte za úkol dopravit ji ke druhému poklopu na druhém konci bazénu. Jediným ovládacím prvkem jsou zde kurzorové šipky. Pomocí nich pohybujete s celou tyčí. Mezi jednotlivými částmi bazénu se můžete pohybovat pouze díky úzkým kanálům a malým prostorům. Je to o to těžší, že se tyč stále otáčí. Proto musíte pro přechod volit správnou dobu a také náklon tyče. Pokud se náhodou dotknete stěny, nic se tak hrozného nestane.

Můžete si to dovolit až třikrát, než ztratíte jeden ze tří životů. Když se vám podaří dostat se těmito úzkými kanálky až na druhý konec bazénu, potopíte se pod hladinu a otevřený poklop vás vcucne dovnitř. Přejdete do dalšího levelu, který je pochopitelně mnohem těžší. Musíte se o něco více snažit, někdy to bude opravdu o vlásek. Může se vám stát, že po dlouhém a namáhavém boji se vám nepodaří ukočírovat tyč těsně před koncem levelu, to potom hodně naštve. ;) Po úspěšném zdolání můžete každou úroveň zkoušet dál. Tato možnost se vám pak zpřístupní jako druhá položka v hlavním Menu. Když přijdete o všechny životy, máte možnost se zapsat do tabulky nejlepších hráčů. I zde můžete pomocí tyči najíždět na jednotlivá písmenka pro vytvoření vaší přezdívky. Ale pozor, platí zde stejná pravidla jako ve hře. Pokud několikrát narazíte, nezapíšete se už nikam. Proto je lepší proplout až na druhý konec a pak u se můžete zapsat ručně. ;) Vidíte, že princip je velice jednoduchý a celá gameska je docela zábavná...

Jak jsem se zmiňoval už na začátku, jedná se o flashovku. Můžete se tedy těšit na příjemné malované prostředí a spoustu zábavy. Samozřejmě nechybí ani zvuky a hudba, která navodí tu pravou vodní atmosféru. V mnoha těžkých levelech procvičíte své nervové spoje, hlavně to berte s klidem. ;) Tak teď už na nic nečekejte a stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Ramirz | 18.01.04 v 14:58

ukoukali to z jedny hry z GBA.....ubohy


galerie