recenze

Turbo Lode

Turbo Lode

Dnešní hra by se dala nazvat jako simulátor šikmé plochy – lupiče. Neděláte zde totiž nic jiného, než že sbíráte zlaté cihličky a vyhýbáte se všem možným a někdy i nemožným nástrahám. Pojďte si tedy zkusit, jaké by to pro vás bylo býti zlodějem.
Tak horké to s krádežemi v této gamesce zase nebude. S trochou alkoholu v krvi a vypláchnutým mozkem v dutině lebeční by se dalo říci, že Turbo Lode je Pacman ve 3D. To by jste ovšem opravdu museli být v situaci popsané výše, abyste takto hru označili. Pravda je totiž trochu jinde.

Bez dalšího vytáčení se pustíme do hry samotné. Úkol je vcelku jednoduchý, přesto nečekaně chytlavý a zábavný. Vžíváte se do role hrdiny, který přímo baží po zlatých cihlách, rozmístěné v každé úrovni hry. Samozřejmostí je, že vy hrdinu ovládáte, a to s pomocí směrových kláves. Mezerníku (skákání) a Shift (kopání). Poslední funkce je velice důležitá, bez ní se mnohdy neobejdete. Občas se pod vašima nohama naskytne mělký materiál, který přímo žadoní, abyste ho odhrnuli stranou.

Jakmile to za pomocí klávesy Shift uděláte, odkryje se vám skrytá chodba k dalším cihlám. Hlína ovšem není jediná překážka, která vám bude stát v cestě. Občas proti vám nastoupí podivní mechaničtí ptáci, již vás sice neohrožují ptačí chřipkou, ale rozhodně vás nepotěší svými ostrými zobany, které jsou tak silné, že jakýkoliv kontakt s nimi končí vaší okamžitou smrtí. Naštěstí máte zhruba pět životů, takže se nebudete cítit zase až tak frustrování z častého umírání.

Grafika projektu je sice celá ve 3D, to ovšem neznamená, že je dobrá. Celá je taková divná, rozmáznutá a kostrbatá. Zvuk na tom není o nic lépe, technické zpracování je tak velice podprůměrné. Přesto je Turbo Lode velice zábavnou arkádovou hrou, která si zaslouží pozornost i přes odpudivý vzhled...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Turbo Lode Turbo Lode Turbo Lode

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce