recenze

Turbo Dario

Turbo Dario

Zlý atentátník Psichon vytvořil stroj, který může zničit celou Zemi! Náš hrdina Turbo Dario se to však dozvěděl a vyráží skrz spousty nepřátel do doupěte tohoto kriminálního živlu, aby mu jeho plány překazil. Pomůžete mu?
Dnes se vám dostává do rukou vynikající předělávka starého, dobrého Maria. Ten je však od ostatních náhražek velmi kvalitní a zábavný. Nyní již ale k popisu. Když spustíme hru a stiskneme mezerník pro start, tak nás hned praští do nosu velmi zdařilá komiksová grafika, kterou můžete zahlédnou na obrázcích okolo.

Totéž lze říct o hudbě na pozadí, která tlačí hráče kupředu k zdárnému dohrání této hopsačky. Bohužel jsou to jen dvě skladby, takže po delším poslechu začínají lézt na nervy. Další plus, které jsem u této hry objevil jsou převzaté zvuky. Velká většina je použita z původního Maria, takže nějaká ta nostalgie se taky nezapře. Velkým rozdílem od toho původního dílu je, že zde můžete během hry ukládat do tří předem připravených slotů. Stačí zmáčknout číslo jedna až tři na numerické klávesnici a hra je uložena. Pokud se k ní chcete vrátit, tak v hlavním menu odkud jste hru spouštěli mezerníkem zmáčknete dané číslo, pod kterým jste si pozici uložili. Ovládání je taky klasické, čili pohyb se provádí šipkami a skok mezerníkem. Další věcí jsou nepřátelé. Ti jsou velmi dobře vyvedeni, ale zdá se mi, že je jich trochu málo. Najdeme zde trojhlavého hada, obrněnou želvu, pravěkého létajícího ještěra a nakonec Psichona. U každého kusu je eliminace jiná a u některých nelze provést. Například želvu skokem zabijete, ale hada jen uspíte na krátkou dobu.

Pokud by jste na něj skočili znova začne velmi zběsile pobíhat a vy to asi nepřežijete. Pterodaktyl zlikvidovat nejde, takže se mu musíte vyhnout. Poslední v řadě je Psichon, toho můžete odstranit pouze sesbíráním toxických kontejnerů, což není vůbec jednoduché, protože po vás bude neustále metat jednu bombu za druhou. Někdy se vám stane, že si nedáte pozor a nějaký ten život ztratíte. I na tento problém je snadná pomoc. Stačí sebrat modrou kouli, která vám jej přidá a nebo nahromadit padesát penízků, které mají stejný efekt jako zmiňovaná koule. Bohužel jsem v této hře našel i chyby, které člověka dokáží velmi vytočit, když se stanou několikrát za sebou. Je to kousání Daria o stěny, okraje obrazovky a další věci. To vám pak nezbude než nahrát uloženou hru nebo si to dát pěkně od začátku.

Takže doporučuji ukládejte, ukládejte a ještě jednou ukládejte. Také se někdy stane, že vás zabijí zbytky nepřítele které se po vašem skoku ještě nevsákly. Na druhou stranu velikost soboru je velmi malá, takže pokud vás tyto chybky neodradí, budete se velmi dobře bavit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie