recenze

Treasure Dive

Treasure Dive

V dnešní hře se ocitáte v kůži potápěče, který hodlá z truhel v podmořských hlubinách ukořistit spoustu zajímavých pokladů. Bohužel narazíte i na spoustu překážek a bude záležet jen na vaší šikovnosti, jak daleko se dostanete.
Podmořský svět je jistě zajímavé místo. Skrývá se tam spousta krás, které se skutečně jen tak nevidí, nevěnujete-li se zrovna potápění. Tento netradiční sport se totiž v poslední době těší stále větší oblibě, i když mnohdy může hrozit obrovské nebezpečí. Ostatně, přesvědčit jste se o tom mohli ve hrách Pearl Diver či třeba Depth Diver. Dnes se ale pojďme podívat na titul Treasure Dive.

Věc se má tentokrát tak, že mořské hlubiny kromě přírodních krás skrývají i umělé poklady, které se většinou povalují nedaleko ztroskotaných lodí. Tyto poklady lákají spoustu dobrodruhů, kteří se ale bez pořádné a hlavně potřebné výbavy k těmto suvenýrům nedostanou. V kůži jednoho takového dobrodruha se právě ocitáte i vy. S kyslíkovou bombou na zádech se tedy vypravujete prozkoumat krásy moří s jasným cílem - ukořistit co nejvíce pokladů. Ty se nacházejí v truhlách. Stačí k nim jednoduše připlavat a jejich obsah je po chvilce váš. Hra se skládá z několika úrovní. Vítězství v každé z nich nastane ve chvíli, kdy postupně prohledáte všechny truhly a vynoříte se nad hladinu. Pohodovou cestu vám ale komplikuje spousta překážek. Jedná se například o mořské proudy či živočichy, jako jsou žraloci, úhoři či třeba medúzky. Ti pro vás znamenají automatickou smrt a následný restart levelu. Hlídat si musíte i stav kyslíku. Stav totiž čas od času klesne, a pokud bude hrozit, že kyslík dojde, budete se muset vynořit, abyste se vyhnuli jistému skonu. Na druhou stranu se nesmíte vynořit moc rychle. Každé vynoření navíc znamená automatické uložení, takže v těžkých chvílích si takhle můžete pomoci. Některé truhly budou zamčené. Budete se muset proto porozhlédnout po klíči, který tento problém dokáže vyřešit.

Bohužel má hra několik nedostatků. Tím hlavním je stereotypnost. Vím, že tento problém se týká valné většiny her, ovšem u mnohých se setkáme s nějakou alternativou, která příchod této nepříjemné vlastnosti pozdrží co možná nejdéle. Tady bohužel nic takového není. Gameska skutečně v průběhu nepřijde s ničím novým, takže po pár misích se budete trochu nudit. Přesto se nejedná o vyloženě špatný kousek a za vyzkoušení to rozhodně stojí. Hledáte-li ale skutečně zábavu na delší čas, pak budete s největší pravděpodobností zklamáni.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Treasure Dive Treasure Dive Treasure Dive Treasure Dive