recenze

Tower of the Sorcerer

Tower of the Sorcerer

Preferujete dungeony? Přemýšlíte u her nebo jen tak běháte a „kosíte“? Pokud jste alespoň jednou odpověděli ANO, tak neváhejte a stahujte! Tahle hra vám toho skutečně dokáže nabídnout mnohé!
Tower of the Sorcerer (TOS) je něco mezi RPG, dungeonem a puzzlem. To je sice hezké, ale jak se říká: Kočkopes není ani kočka, ani pes. Na tohle pořekadlo TOS doplatilo. RPG část se skládá ze sbírání zbraní a štítů, zvyšování útočné a obranné síly a z léčení. Bohužel si nemůžete vybrat, za jaké povolání budete hrát. Buď budete bojovník nebo nehrajte, a to by byla škoda. Dungeon zastává chození po kamenných patrech věže a z boje (TOS vlastní celkem špatný bojový systém) a puzzle část je výběrem jakou potvoru zabít, jaké se vyhnout a jaké dveře otevřít. Sami vidíte, že je toho celkem málo, ale dále uslyšíte (skoro) jen chválu: Graficky je hra povedená. Všechny postavy mají alespoň 2 animační obrázky, ty důležitější jich mají víc.

Zvuky jsou taky dobré (jen se mi trochu zdá, že jsou vykradené z jiných her, ale můžu se mýlit), ale je jich málo. Příběh vypadá celkem obyčejně (chlapík jde zachránit princeznu z čarodějovi 50ti patrové věže plné mrtvých, nemrtvých a živých potvor), ale autoři slibují, že zas tak obyčejný není. Prý dokonce není ani z jejich hlavy (mně osobně začátek trochu připomíná Knights of Xentar). Bohužel to nemůžu posoudit, protože jsem se zasekl a protože jsem dlouho neukládal pozici, tak se teď stěží dohrávám tam, kde jsem byl. Z toho plyne ponaučení -> často ukládejte. Máte na to osm míst, tak toho využívejte, protože TOS nepatří k nejlehčím hrám (k nejtěžším taky ne) Ti, co často hledají v Helpu budou zklamáni... je v japonštině (možná v čínštině). Ne, nebojte se... hra je přeložena do angličtiny a v podstatě vám všechno vysvětlí, takže se nemusíte děsit. Tower of the Sorcerer si rozhodně zaslouží vyzkoušet a udělat si vlastní názor. Ten můj je: 76%.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Alhamain | 21.05.07 v 11:05

Autor recenze kritizuje soubojový systém a RPG prvky. IMHO dosti nešťastné - TotS by správně totiž měla být ryze logická hra - ne RPG, ani Arkáda. Ano, má tam téma hrdiny dobývajícího věž, ale to z toho RPG nedělá. Souboje nemají žádný element náhody - a je to cílené. Každý krok se musí promýšlet, musí se volit, zda ubudou životy (a hráč již předem ví kolik) nebo neustále nedostačující klíče. Opravdu je to ryze logická hra, která se snaží oslovit RPG hráče, aby taky kromě rychloklikání procvičily i mozek - jen se tentokrát nehýbe bednami, ale zabíjejí potvory.

Ohledně poznámek v diskuzi - je velice dobré si v položce Options nastavit "Keyboard control" (aby se snadno pohybovalo šipkami, jde to i bez tohoto nastavení, ale občas to nechce fungovat) a "Speed -> High", aby souboje tak dlouho netrvaly.

Takže z pohledu logiky je to skvělá hra, pokud v tom někdo hledá ryzí RPG, nepochybně bude zklamán (protože tam prostě není).

Jakub | 26.10.04 v 23:50

Červeny drak je v 35 patře, nelze ho zabit, takže ho musite objit, vede tam tajna chodba, v patře 37 použite super krumpač, takže pro červeny klič si zajděte do 34 patra a ziskateho tak že otevře osm žlutých dveří a po zabití osmi nepřetal se vam tam objevi 4 žluté klíče a jeden červený, na 40 patře si dajde pozor protože na vás nepřátele utočí jako první, takže to co se vám ukáže neplatí, můj rekord je 49 patro, kde sem na hlavniho nepřítele docala koukal, protože má 8000 životů, 5000 útok a 1000 obranu. Takže mi nikdo poraďte jak ho zabit protože mně nic kloubneho nenapada. Taky dobrý je nepřítel na 25 urovni. Wampira na 20 patře zabijte tak, že si dojdete nejdříve pro kříž, ten vám utok proti wampirovi zdojnasobi takze se to pocita tak, 2x-defence wampri, x musi byt vysi nes defence wampira jinak na něj utočit. 37 patře je destroy ball, ale vůbec nevim k čemu tam je, jde totiž použit proti nepřitelum ktří mají větší defenci než váš utok a to pouze na některe, nepřítel na kteroho koule pusobi utok nepřežije a to ať má obranu jakou chce. A ještě jedna rada na zavář v patrech 41 - 49 si davej pozor na čaroděje, ty na vás utočí z dálky a počet ubraných hitpoitu na tento zpusob je konstantni, takze se vam muze stat, že vaše postava nepřežije jenom díky tomu že máte méně bodů zdraví než je tento utok, a když se dostane mezi dva magicke nepřetale do prostřek tak vam spadne počet bodu zdraví na polovinu, já takhle rázem přišel o více než 2000 bodů zdraví!!!
Takže pro rychlejši přesun používejto to co ste sebrali v prvním patře, takuvéhle předměty jsou ve hře ještě dva ale jeden vaš pošle na horu a druhý dolu a sou pouze jednorazové. Strážce v 2 patře zabijete až tehdy až budete minimaleně 31 patře a výše s tím že seberete meč a štíš, mimochodem pro meč si je dobré dojit oplikou, protože nejrychlejší cestu nepřežijete, ale jak sebrat meč v 48 a 13 patře je mi zahadou, poraditemi nikdo.

Vessel | 30.06.04 v 09:32

co mam tak zhruba udelat,abych mohl neco delat? pokud tam neni nejakej tech,tak to proste nejde!

Bona | 07.03.04 v 18:17

Nechápu co a jak se ovládá větší blbost jsem neviděla

Bahnik | 07.04.03 v 08:30

Kde najdu Dragon slayer?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce