recenze

Tom's Adventures

Tom's Adventures

Čím může překvapit další, na první pohled ničím nezajímavá tuctová plošinovka? Třeba příjemným zpracováním, některými originálními prvky, délkou a novými nápady. Právě taková je ta dnešní…
Menší vývojářský tým nazvaný Virtanen tvoří hry výhradně v Game Makeru. Přesto jsou často kvalitní a stojí za vyzkoušení. Pokud se ponoříme do hlubin našeho rozsáhlého archivu, zjistíme, že Tomovo dobrodružství není první hra od těchto tvůrců. Recenzovali jsme totiž solidně hratelnou skákačku s populárním hrdinou konzole Playstation - Crashem Bandicootem ve 2D.

Jak jste jistě vytušili z názvu hry, stanete se Tomem. Je to jen další chlapík zachraňující svět. Tentokráte zlý Lucifer přeměnil všechny vesničany na nechutná monstra. Chudinka Tom tak zůstal zcela sám. Co pak vlasatému mládenci zbylo jiného než se pokusit všechny osvobodit z hrůzného prokletí? Tom's Adventures je tedy klasická arkáda ne nepodobná legendárnímu Mariovi. Procházíte rozmanité úrovně v několika světech, kde se setkáte se spoustou nepříjemných nepřátel (jmenujme třeba vosy či ryby). Mezi různými levely můžete přecházet, přičemž některé lze vynechat a později se k nim třeba vrátit v rámci překonání rekordního času. Levely lze tedy projít velmi rychle, ale také zdlouhavě a náročně, v případě že budete sbírat a ničit kompletně vše. To se vyplatí vzhledem k různým drobným bonusům, které autoři přichystali a na něž v průběhu hraní narazíte. Čas od času vaší cestu zkříží boss. Někteří jsou nepříjemní, jiní přímo pohodoví. Vykreslení a zpracovaní jsou ale skvěle.

Celá hra je ztvárněna do veselých barev. Grafika je velmi příjemná na pokoukání, hlavně dětská duše ji ocení. Nápaditá je i skladba levelů. Zvuky příliš nepostřehnete, nejsou totiž nijak výrazné. Hudba by zasloužila určitě více práce, bohužel není příliš chytlavá. Suma sumárum Tom's Adventures je titul vhodný hlavně pro fanoušky nejrůznějších arkád, svým neobvyklým systémem a několika zajímavými nápady však může oslovit i další potenciální zahaněče nudy. Patříte mezi ně i vy?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Tom's Adventures Tom's Adventures Tom's Adventures Tom's Adventures

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce