recenze

The Shattered Moon - Jackson & Jade in Dreamworld

The Shattered Moon - Jackson & Jade in Dreamworld

Další z řady skákaček, která je tentokrát založena na spolupráci dvou charakterů. Ne snad, že by to bylo něco nevídaného, ale rozhodně se to nevidí tak často. Proto vstupte do fantastického světa, řešte hádanky a naleznete cestu dál.
Hned na začátku mluvící sova? No tak to už jsme asi v tom světě snů…

Ovládáte dvojici charakterů Jacksona a Jade, kteří se ocitají v kouzelném, leč ne zcela bezpečném, světě. Jenom v pyžamu budou muset překonat pěknou řádku nástrah a pastí, s čímž jim pomůžete vy. Obvyklé plošinovkové aspekty jsou jaksi přebudovány, změněny a zvýšeny tak, aby byly průchozí pouze při vzájemné spolupráci a výpomoci obou postav. V praxi to znamená, že s jedním spáčem dojdete do určitého místa, kde vypínač umožní pohyb tomu druhému a zase naopak. Občas využijete výšky druhého k ještě vyššímu výskoku a jde se dál.
Tento prvek je zajímavý a přináší jisté osvěžení do žánru, ale také je zde logické negativum. Některé úseky levelu absolvujete dvakrát. Naštěstí úrovně nejsou moc dlouhé, vyskytují se checkpointy a na počet životů se nehraje. Na druhou stranu jsou tu i části, kdy oba procházejí svou specifickou cestou a potkají se až na konci. Dá se třeba strategicky volit, kdo půjde proti nepřátelům podle toho, kdo má více životů. Ono spadnout nebo zemřít není příjemné nikdy, i když se znovu objevíte relativně blízko.

Celkově hra působí dobře jak hratelností, tak retro grafikou. Ale není to zas nic výjimečného, a když se mluví o hrách s kooperací, napadnou mě legendární Lost Vikings, na což se tedy opravdu netěšte. Ztráta času to nicméně není :-).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

The Shattered Moon - Jackson & Jade in Dreamworld The Shattered Moon - Jackson & Jade in Dreamworld The Shattered Moon - Jackson & Jade in Dreamworld The Shattered Moon - Jackson & Jade in Dreamworld