recenze

The Little Eggy That Could

The Little Eggy That Could

Je velikonoční pondělí a byl by hřích vám nepřinést nějakou pěknou hříčku s tématikou zajíčků a kraslic. The Little Eggy That Could je právě takovou gameskou a na několika následujících řádcích vám zmíníme vše, co vám tento titul může nabídnout...
Pravděpodobně, když už čtete tyto řádky, máte za sebou pár zajímavých okamžiků z dneška. Jste-li zástupci mužů, jistě jste svým přítelkyním či kamarádkám pořádně "vyšlehali tatarem", jak by u nás na Moravě řekli našinci rituálu poplácaní pomlázkou a patříte-li mezi něžné pohlaví, doufám, že jste vše přežili ve zdraví. ;) Byl by ale skutečně hřích vám na Velikonoce nepřinést několik zajímavých her, které vám dokáží zpříjemnit další hodiny, dny, týdny nebo třeba měsíce a roky..Mezi ně bezpochyby patří i dnešní kousek, který se navíc stal jednou z nejúspěšnějších her na serveru caiman.us a jeho velikonoční soutěži.

Princip je přitom velmi jednoduchý. V celkově 25-úrovních, rozložených do celkově pěti světů, musíte sesbírat všechny předměty a otevřít si tak přístup do dalších lokací. Tento prostý námět ovšem v sobě skrývá jedno velké úskalí. Vše je vyvedeno ve trojrozměrném provedení a zpracováno jako hopsačka, což už samo o sobě vyžaduje mírnou zručnost a když vám ještě řeknu, že hlavním hrdinou je sympatická kraslice (vzhled si můžete navolit), které nárazy moc nesvědčí, je vymalováno. Když se rozběhnete a spadnete, rozbijete se, když při seskoku dopadnete blbě, rozbijete se, když prudce narazíte do zdi, rozbijete se..prostě každý neopatrný pohyb vás může stát jeden z vašich životů. Těch nazbyt rozhodně nemáte a ze hry se tak stává poměrně obtížný projekt, jehož dokončení bude skutečně vyžadovat mírnou zručnost a trpělivost. Zpočátku to ještě bude jakžtakž v pohodě, ale v pozdějších fázích, když narazíte na překážky a pasti, vás titul donutí trochu více se snažit.

Trpělivost tak bude skutečně na místě, protože byť jen sebemenší náraz vás bohužel znatelně znevýhodní. Úkol je samozřejmě posbírat vše potřebné. Máte vždy předem napsaný počet, který se s každou sebranou věcí snižuje a jakmile tento počet klesne na nulu, otevře se vám automaticky portál do další úrovně, kde musíte své snažení zopakovat. Na některá místa se ovšem za normálních okolností nedostanete. Můžete využít kupříkladu větráky, ovšem nezapomínejte, že máte jen jeden možný pokus. Jakmile se totiž nedostanete na novou plošinu včas, rozprsknete se o zem a zbude z vás jen opravdu málo. To samé platí v případě, rozhodnete-li se aplikovat dvojitý skok. Opět budete mít jen několik málo okamžiků na to, dostat se včas do bezpečí. Má to ale i jednu velkou výhodu, po celou dobu si na nedostatek adrenalinu krvi stěžovat nebudete moci, protože i když se dostanete na první pohled na nenápadnou nakloněnou plošinu, automaticky se budete cítit jako na skluzavce. Později narazíte navíc na lasery, které se vysunují z různých míst v určitém časovém sledu a vy se tak skutečně budete muset setsakramentsky ohánět.

Vše je zpracováno ale velmi důsledně, hra je stabilní. Bohužel zde chybí jakákoliv přítomnost funkce save/load, a tak budete-li si chtít alespoň částečně odpočinout, budete muset projet pokaždé pět úrovní, protože v menu můžete volit pouze pomocí světů a právě každý z nich obsahuje pětici úrovní. I přes vyšší obtížnost se ale jedná o velmi zajímavou gamesku a mohu vám ji vřele doporučit. Minimálně za vyzkoušení to rozhodně stojí..Veselé Velikonoce!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

The Little Eggy That Could The Little Eggy That Could The Little Eggy That Could The Little Eggy That Could The Little Eggy That Could