recenze

The Island

The Island

Přelézání, podlézání, přeskakování, šplhání a skákání, to je hlavní náplní všech arkád. Nejinak je tomu i u této hříčky, která se k nám dostala až z Finska. Pomůžete Reggaemu opustit jeho vězení na pustém ostrově?
Přátelé, asi i ti nejméně bystří z vás již postřehli, že jsou tady tolik očekávané prázdniny. Tento pro mládež posvátný čas, kdy nemusíme každý den poslouchat žvásty šilhavé matikářky o vytýkání před závorkou či podobných hovadinách, je spjatý s hromadnou migrací našich zážitkuchtivých obyvatel, povětšinou do teplých krajů. Existují ovšem i tací, kteří dají před teplem a luxusním bazénem v české kolonii Bibione či v Chorvatsku přednost zimě, vaťáku a sněhu. To je právě případ našeho hrdiny s prapodivným jménem Reggae, který se vydal trochu si užít ledu a zimy do Finska.

Vše probíhalo ideálně, dokud se jako na potvoru jeho letadlo nezřítilo (má to tak někdo smůlu). Náš přítel Reggae se ovšem dokázal zachránit tak, že skočil zhruba z osmi tisíc metrů volným pádem na opuštěný ostrov (major Meisner - Václav by záviděl). Kupodivu se mu podařilo elegantně doskočit do telemarku a bez sebemenší úhony pád přestát. Nemalé však bylo jeho překvapení když zjistil, že opuštěný ostrov není tak zcela opuštěný, jak si myslel. Je totiž obýván ďábelskou zvěří! Ano, setkáte se zde například s hrozivým ježečkem, krutou rybičkou, strašlivým ptáčkem nebo třeba děsivým panáčkem s maličkým oštěpem! Ale nebojte se, vy také nezůstanete beze zbraně. Ptáte se, jak tedy budete moct tyto vyvržence pekla likvidovat?

Jak už to v podobných arkádách bývá zvykem, tak jednoduchým poskákáním, další možností je pak házení kokosů. Trochu zarážející je, že na ostrově narazíme na exotické ovoce a zvěř. Zarážející je to z jednoho prostého důvodu – podle intra se totiž máme nacházet někde u Finska (autor by si měl osvěžit znalosti zeměpisu). Ale pojďme zpátky ke hře. Podíváme se zde jak na tropické lesíky, tak do podzemí nebo například na vrcholky hor či pod vodu. Po celou hru si budete muset vystačit pouze se třemi životy, z nichž každý je rozdělen na pět srdíček, která se vám po jednom ubírají při případném střetu s nepřáteli. Zdraví si však můžete i doplňovat sbíráním ovoce, kterého je ovšem ve hře jako v politice rozumu.

Grafika je jemně nadprůměrná, ovšem i zde by bylo hodně co zlepšovat. Zvuky nejsou zlé, avšak volba muziky při hraní mi nepřijde dvakrát zdařilá. Skákaček ovšem není nikdy dost, takže i když se tato gameska poněkud topí v moři průměrných freewarovek, rozhodně stojí za vyzkoušení.

stáhnout hru
Windy

autor
/ Windy

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce