recenze

The Digger

The Digger

Zlí oceloví rytíři přeruší klidný život našeho malého hrdiny a ukradnou jeho zářící krystaly, které roztrousí po celé zemi. Vyzbrojen pouze dvěma mechanickými rypadly se pouštíte na dlouhou cestu za nalezením svých ztracených pokladů.
Digger je docela hezká, ale hlavně mírumilovná hříčka, jejímž cílem je především ukázat všem, že dobrá hra se dá vytvořit i bez použití jakékoliv formy násilí. Ve hře samotné se ujmete malého „divočáka“, který se pokouší sesbírat diamanty a poklady, jež mu byly ukradeny. Cesta však nebude zrovna jednoduchá a už vůbec ne krátká, musíte se doslova prokopat několika úrovněmi v celkem šesti světadílech. Bránit vám budou především „pytlíky zla“, které se vám budou snažit zkřížit cestu, jednou za několik úrovní se budete muset postavit samotným rytířům, což jsou obrovití železní golemové. Jedinou obranou proti všem nepřátelům je váš důvtip, kdy musíte vykopat hlubokou jámu, do které své nepřátele nalákáte. K postupu dále musíte sbírat mnoho diamantů, protože si za ně budete kupovat teleporty na odlehlá místa, kam byste se jinak nedostali. Za naspořené poklady si také budete muset jednou za čas koupit lepší rypadla, díky nimž se budete moci prokopat přes neprostupnou krajinu. Vaše náčiní však neslouží pouze a jen ke kopání, ale s jeho pomocí se ve vodě proměníte v zajímavý kolesový parníček.

Technické zpracování sice nepatří v dnešní době k tomu nejlepšímu, nicméně i přesto vše vypadá docela hezky. Grafika je v klasickém VGA rozlišení a vše působí krásně plasticky. Oproti jiným freewarovkám je v Diggrovi docela hezká hudba, která se bohužel neobměňuje a tak se časem oposlouchá. Celkově se dá The Digger doporučit všem, bez rozdílu věku či pohlaví, s klidným svědomím ho můžete pustit i dětem, ve hře se nevyskytuje jediná kapička krve, není zde žádný sex, žádné nevhodné či jinak společensky neakceptovatelné narážky, prostě a jednoduše krásný důkaz toho, že i v dnešních dobách se můžeme setkat s mírumilovnou a hlavně perfektně hratelnou hrou.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

hypnotyzer

hypnotyzer | 21.02.15 v 09:02

to se mi líbí, cesta vede někam a má to děj


galerie

The Digger The Digger The Digger The Digger The Digger

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce