recenze

Tempo

Tempo

Tempo je inovativní hra, která je postavena na využívání nadpřirozených sil jako je převtělování a telekineze. Ve svém jádru je to však klasická arkáda, nebudete tedy ochuzeni o skákání po plošinkách, lehké uvažování a také trochu té akce.
O tom, že život na vozíku o dvou kolech není žádný med asi netřeba mluvit, ale jak už to tak v životě bývá, nic není ztraceno. Hrdinkou dnešní hry je právě dívka, jež je upoutána na invalidní vozík. Protože ale nic není tak hrozné, jak by se na první pohled mohlo zdát, je naše hrdinka obdařena speciálními silami, které jí pomáhají na strastiplné cestě životem. Může se totiž kdykoliv převtělit do podoby, ve které se může normálně pohybovat, tak jak to příroda zamýšlela, po vlastních nohou. V tomto módu strávíte zhruba polovinu hry, kdy budete muset běhat a skákat, abyste mohli otevřít průchod, který je zahrazen zídkou nebo závorami. Dále pak můžete využívat sílu, kterou můžete rozbořit dveře, posouvat a natáčet objekty, či jinak manipulovat s mechanickými předměty. Tato síla je však přístupná pouze v normálním módu, kdy jste omezeni v pohybu, neb sedíte na kolečkovém křesle. Vaším úkolem je dostat se k podivné soše, která vzápětí ožije a nenapadne ji nic lepšího, než vás zabouchnout do země jako hřebík, což samozřejmě nesmíte dopustit.

Celek je pak vyveden ve zdařilém zpracování, grafika využívá moderních technologií pixel a vertex shaderů (což nepotěší majitele starších karet, ale naopak nadchne ostatní). Velmi zdařilý je hudební doprovod, kdy v menu hraje příjemná hudba doprovázená hlasem a ve hře samotné utlumená melodie. Co naopak pochválit nemohu, je poněkud nevhodně zvolené ovládání, kdy se ke speciálním schopnostem dostanete klávesami Y a Q, což mně osobně dvakrát nevyhovovalo. Vyloženě odfláknutý je pak konec hry, chtělo to alespoň nějaké rozřešení či rozuzlení děje. Celkově vzato se však jedná o docela hezky zpracovanou, avšak neuvěřitelně krátkou záležitost, která se dobře hraje, ale nevydrží déle než pár minut.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

ubous | 15.11.07 v 00:39

proc mi to porad hazi hlasku, ze spravna inicializace se nezdarila? Poradte nekdo jak to rozchodim, predem dik


galerie

Tempo Tempo Tempo Tempo Tempo

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce