recenze

Super Mario Wars

Super Mario Wars

Hledáte-li jednoduchou arkádku, jejíž hlavním cílem není nutit vás k logickému uvažování, ale pobavit, tak jste ve správný čas na správném místě, protože Super Mario War je přesně taková: rychlá, jednoduchá a ďábelsky zábavná.
Nemáte rádi ty takzvané skákačky? Vadí vám běhat s postavičkou hloupého instalatéra Maria od trubky k trubce a zabíjet želvičky v jejich zelených krunýřích? A už vůbec nemusíte vidět tu několikrát okoukanou grafiku, která naprosto postrádá jakýkoliv náznak originality? Pokud vaše odpověď zní ano, tak v tom případě nečtěte dál a vraťte se k náročnějším hrám, protože Super Mario War je hra pro nás, kteří naopak nedáme na starého sympatického Maria dopustit a to co od dobré arkády s touto hlavní postavou očekáváme je jen skákání, skákání a do třetice skákání! Proto věřím, že tábor milovníků tohoto žánru bude dnes nadšen, neboť další arkádka plná Maria, rychlé akce a skákání je na světě. Tak si tedy pojďme trochu zaskákat s Mariem.

Než se pustím do podrobnějšího popisu hry, rád bych uvedl, že Super Mario Wars jsou hratelné pouze ve dvou a více hráčích na jednom počítači. Žádný SinglePlayer, žádný Multiplayer po síti nebo internetu. Pouze a jedině jeden počítač, jedna obrazovka, jedna klávesnice a spousta zábavy. Ano, Super Mario Wars je neskutečně zábavná hra a pokud se přenesete přes jeho první velký nedostatek v podobě stísněné hry u jednoho stroje, tak vás určitě velmi pobaví. Začněme ale hezky od začátku. Všichni z vás, kteří znáte Maria si jistě stejně dobře vzpomenete na jeho nezapomenutelného přítele Luigiho. Tihle dva instalatéři spolu nepřímo soupeřili v zemi trubek a soviček a Luigi byl vždycky ten, který měl zelené montérky namísto červených, běhal druhý namísto prvního kamaráda Maria a zpravidla býval horší a méně oblíbený než jeho známější kolega. Není se tedy čemu divit, že se jednoho krásného, žlutými pixely, prosvětleného dne Luigi jaksepatří naštval a rozhodl se porazit Maria jeho vlastní zbraní v jeho vlastní aréně.

To je zhruba myšlenka, které se chytili tvůrci Super Mario Wars a parádně ji zpracovali do rychlé arkádky. Když hru spustíte, nečeká vás žádné složité menu, ale prostá volba počtu hráčů a „bitevního pole“. Po zvolení těchto dvou položek se můžete okamžitě vrhnout na svého protihráče. Hlavní cílem vašeho snažení je zabít svého nepřítele (jistě ne neznámý motiv mnoha her) a to způsobem, který je Mariovi nejbližším a tj. skákáním. Stejně jako jste dříve zabíjeli sovičky či želvičky, teď musíte zabít Luigiho, aby on nezabil vás. V bratrovražedném souboji musíte využívat různých taktik, aby se nepřítel nedostal do dobré pozice, z které vám jednoduše skočí „na hlavu“. Proto strategizujte, taktizujte a hlavně: bavte se!

V závěrečném hodnocení musím být nepříjemně kritický a uznat, že takhle strašnou grafiku jsem opravdu dlouho neviděl. Nejde jen o rozlišení, ale především o barvy, které více matou než usnadňují orientaci na herní ploše. Zvuky vůbec nestojí za zmínku. Celkové zpracování působí velmi amatérským dojmem a celá hra je tak jen důkazem paradoxu, že dobrý nápad nepotřebuje kvalitní zpracování, aby byl ďábelsky hratelný. A přesně takové jsou Super Mario Wars.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

bugo | 11.08.05 v 11:29

priserne pitoma hra


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce