recenze

Super Mario Pac

Super Mario Pac

Instalatér Mario se vydal do končin mu sice ne neznámých, ale chce plnit úkol nanejvýš neobvyklý. O co mu jde? Nechte se překvapit, ale obrňte se trpělivostí, tentokrát nebude vše tak jednoduché!
Hříčky, v nichž je hlavní postavou Mario, jsou velmi rozličného druhu. Ano, samozřejmě že převažují hopsačky, ale ani ty nebývají námětově stejné a podobné si jako vejce vejci. Naštěstí! Jednou z těch verzí, které se odlišují od toho „skákacího mainstreamu“ je právě Super Mario Pac. A rovnou řeknu, že jde o odnož velmi vydařenou, zajímavou a chytlavou.

I tentokrát se dostanete s populárním instalatérem do trošku naivního světa, který je tvořen několika plošinkami a řadou nepřátel, kteří mají svojí vlastní charakteristiku. To je fakt pro Super Mario Pac velmi důležitý. Ale ať už vás nenapínám. Námět je totiž úplně jiný, jak už jsem řekl, než je standardní. Tentokrát nebudete zabíjet rozmnožené nepřátele jaksi samoúčelně, ale proto, že to bude zkrátka nutné. Vaším úkolem v každé úrovni je totiž postavit si vchod do úrovně další. Jedndouše budete na sebe skládat součástky, které vám různě po obrazovce budou sypány, v tom není problém. Mnohem horší je to, že všude okolo v hojném počtu létají nepřátelé s jediným cílem: sebrat vám jeden z pěti životů, které máte a překazit vám vaše dílko. Na obranu můžete použít jen jakousi vodní zbraň, jejíž zásobník má Mario přidělaný na zádech. Voda je pro potvory smrtelná. O co však běží - v každé úrovni se setkáte s jiným typem nepřátel. Jedni jdou pomalí a odolní, jiní rychlí a zase tolik nevydrží. Někteří se pohybují nekoordinovaně, jiní dlouho čekají, zamíří a pak proti vám vypálí takovou rychlostí, že se uhýbá jen velmi těžko. Voda navíc občas dojde, takže je nutno její zásobu doplnit, což je další riziková cesta.

Z tohoto popisu by mělo vyplývat, že Super Mario Pac je hra poměrně těžká. Ne likvidačně, ale člověk se musí setsakramentsky snažit, aby se dostal dál a dál. A na první pokus to asi nebude, takže je velmi důležité zachovat chladnou hlavu a mít výdrž. Tahle gamesa si ale umí hráče přitáhnout. A to i přes poněkud (jak je tradiční pro Maria a spol.) zanedbanou technickou stránku věci.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Super Mario Pac Super Mario Pac Super Mario Pac

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce