recenze

Super Luigi against Stella Kaka

Super Luigi against Stella Kaka

Jedna z mnoha předělávek populárního Super Mario Bros. Tentokrát se v hlavní roli této povedené plošinovky objeví jeho neméně slavný bratr jménem Luigi, který má za úkol vysvobodit ho ze zajetí jeskyní dívky jménem Stella Kaka. Povede-li se mu to, to bude jen na vás. Cesta však bude trnitá, čeká na vás 8 různých herních světů...
Dlouhou dobu jsem měl za to, že kromě poměrně jednoduchých her nelze v holandském nástroji na jednoduchý vývoj her pro neprogramátory s názvem Game Maker vytvořit nic zajímavého. Tedy přesněji až do chvíle, než jsem objevil několik her od slovenského RT-Softu, které svojí úrovní mnohé jiné hry vytvořené v GM, které jsem do té doby viděl, převyšovaly.
A později se zvyšujícím se rozšířením Game Makeru se takových gamesek objevovalo stále více. A dnes už lze najít na internetu řadu téměř profesionálních kousků vytvořených přes výše zmíněný vývojový nástroj.
Jedním z nich je i mnou zde dnes představovaná hra s názvem Super Luigi against Stella Kaka, což je další z řady předělávek oblíbeného a všemi milovaného dílka Super Mario Bros z konce osmdesátých let. V hlavní roli je opět, jak název napovídá, bratr nejslavnějšího světového instalatéra - jménem Luigi, který má za úkol proskákat se vždy na konec levelu, skrze řadu nepřátel, již dobře známých všem zkušenějším hráčům. Povede-li se mu to, pokračuje do dalšího a ještě složitějšího levelu. Hra nabízí 8 různých světů, takže má opravdu, co dělat. Hlavním úkolem ve hře je zabít jeskyní dívku jménem Stella Kaka a zachránit od ní Maria. Jak prosté, že? Hra běží v nepříliš velikém grafickém rozlišení (tedy v malém okně), ale lze ji přepnout do full-screenu. Ovšem co se týče hratelnosti, hra stojí za to a nutno uznat, že autorům se opravdu povedla. Tak proč ji ještě nemáte staženou?


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 13.02.17 v 17:07

heleme se další mário jdu do toho

PavelH

PavelH | 28.10.16 v 01:16

Dobrá hra.

Goldenpig

Goldenpig | 02.02.16 v 00:34

Mário good :)

jurcatko

jurcatko | 15.03.15 v 10:18

bratr taky dobrý


galerie

Super Luigi against Stella Kaka Super Luigi against Stella Kaka Super Luigi against Stella Kaka Super Luigi against Stella Kaka