recenze

Steel Broadsides

Steel Broadsides

Blankytné moře, slunce v zádech, přímořský vítr vás příjemně hladí po tváři. Co by mohlo zkazit tuto idylku? Zkazit? Spousta válečných lodí chrlící tuny střeliva za sekundu může tento ráj na zemi jen vylepšit, kór když jednu z těch lodí řídíte.
Určitě znáte deskovou hru Lodě, v níž jste pomocí souřadnic a kolíků likvidovali nepřátelské lodě. Na toto se ovšem nehraje, dnešní svět je uspěchaný a akční, a tak by tato hra příliš neuspěla. Zda-li je tento rychlý trend správný, či není, o tom si musíte rozhodnout sami. Jisté je, že dnešní hra by to bez akce daleko nedotáhla.

O co vůbec v Steel Broadsides jde? Pod vaše velení se vám dostává válečná loď, která si sama od sebe pluje po moři. Na druhé straně obrazovky (herní plocha je totiž rozpůlena tlustou čarou) se naopak nacházejí lodě nepřátelské. Vaším úkolem je samozřejmě lodě zničit, a tak postoupit do dalšího kola. Samotné boje jsou provedeny velice originálně, nečekejte žádný zaměřovací křížek a ukazatel zdraví, ale spíše budete muset brát v potaz směr a sílu větru, vzdálenost nepřítele, rozptyl střel, nastavení hlavní… Faktorů, které ovlivňují to, jestli zasáhnete, či ne, je spousta. Ale nebojte se, že budete zahaleni v tabulkách, mapách a vzorcích. Směr kanónu a sílu, s jakou vystřelíte, ovládáte pomocí 4 tlačítek, které se nacházejí na ovládacím panelů. Dalším tlačítkem střílíte, a to je vlastně vše. Všechno se ale dá odhadnout taktikou pokus-omyl a za pár minut vám vše přejde do krve. Na každou misi dostanete i pár letadel, které můžete vyslat na nepřítele, ovšem lepší je zničit nepřátelské protiletadlové lodě, aby vám vaše letadla vydržely, co nejdéle. Většina nepřátel vypadá stejně, jako vaše loď, ovšem jednou za čas se objeví boss a to už je jiné kafé. Tito šéfové mají spoustu arzenálu, vydrží opravdu hodně a jejich střely jsou o něco silnější než ty vaše. Budete se tedy muset hodně snažit, abyste je dokázali rozstřílet na kousky.

Grafika hry je velice pěkná, v 2D grafice se spoustou efektů a výbuchů. Zvuky jsou taktéž velice povedené a podtrhují celkovou atmosféru hry. Pokud bych měl něco říci závěrem, tak by to bylo: „Tuhle hru doporučuji, už jen z toho důvodu, že já sám jsem u ní vydržel něco kolem 2 hodin, což je na freeware hru velice slušný výkon.“ Co chcete víc? Krevety? Ne, ty nevedeme, musíte jít o server vedle.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Jan | 19.03.06 v 19:52

vihral sem to je to celkem dobry!


galerie

Steel Broadsides Steel Broadsides Steel Broadsides