recenze

Šroubíci

Šroubíci

Netradiční název představuje netradiční plošinovku spojenou s prvky adventury. Dostanete se do světa nejzvláštnějších bytostí - šroubíků. Jejich smyslem života je krásná nová ponožka - pomůžete jim ji najít?
Kdyby se mě někdo zeptal, jestli bych nevymyslel gamedesign na neotřelou hru na téma "Smysl života" Letní vývojářské soutěže VCH 2007, nejspíše bych nikdy neodpověděl: "Uděláme hru o šroubech a nazveme ji Šroubíci!". Ten člověk, co by se ptal, by na mě určitě chvíli mlčenlivě koukal a potom zavolal sanitku s tím, že jsem se nejspíš zbláznil. Naštěstí jsem to nebyl já, kdo tento nápad vymyslel. Povedlo se to vývojáři přezdívanému jako Brejlounek. Tak se pohodlně usaďte - začíná velká výprava za Šroubíky - do fiktivního světa plného dobrodružství!

Kdesi v jedné poklidné dílničce spí hromada šroubíků a uctívají svou úžasnou ponožku, kterou si v oné dílně nechal jeden z dělníků. Jednoho dne se ovšem tato ponožka ztratí a šroubíci neví co s tím. Ponožku měli moc rádi. V tom největším zoufalství se před nimi objeví Bůh Šroubůh a ten káže, aby šroubíci vyslali hledat ztracenou ponožku do světa. Tím vyvoleným se samozřejmě stáváte vy - chrabrý šroubík, který se nebojí ničeho a nikoho.

Na cestě za záchranou ponožky vás čeká několik úrovní. Některé jsou stavěny, jako logické a některé jako akční. Ostatně jak tomu bývá většinou v plošinovkách podobného typu. Šroubík se jednou nesmí namočit, neboť by zrezivěl. Podruhé zase má za úkol postavit si most, aby mohl postoupit dál. Potřetí zase vymyslet způsob, aby ho nezajelo auto. Je toho opravdu hodně a ostatně úrovně jsou koncipovány vyváženě.

Hra vás od začátku pomalu seznamuje se základy ovládání a tak trochu napomáhá tím, že je ve hře přítomný dabing. Ten je odveden na dobré posluchatelné úrovni. Co však trochu zamrzí je nemožnost si zapnout titulky - neboť některým postavám, respektive hlavnímu šroubíkovi, není téměř rozumět. Dalším nedostatkem v dabingu je ten fakt, že vám krkem brzy poleze zvuk, který vydává šroubík při skákání. Opravdu není dobré slyšet 80x za sebou slovo "hopláááá", přičemž když vypnete zvuky - přijdete o veškerou možnost se dozvědět něco více z příběhu.

Technické zpracování hry je ovšem pěkné. Jakýsi pokus o 2D/3D se povedl. Nicméně máte před sebou originální plošinovku, kde nezáleží na tom, jakým pohledem nebo prostorem je prostředí uděláno, ale o tom, zda vás natolik zaujala recenze či samotné obrázky hry, abyste si hru stáhli. Já vám tuto hru mohu jedině doporučit a to i přesto, že se v ní vyskytuje mnoho chyb, které ale budou v patchi následně opraveny.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Šroubíci Šroubíci Šroubíci Šroubíci

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce