recenze

Spiky Harold

Spiky Harold

Ježci mají sny jako lidé, prožívají v nich svou radost i bolest. Na své dlouhé pouti sní Harold o domově... Je to tak. Čeká na vás ostnatý sympaťák, který se potřebuje dostat domů. Smutné očí, němá tvář a přitom víte, že vás prosí: "Pomoc, pomoc!"
Kolem roku 1986 se mi do rukou dostala hra Spiky Harold (vydaná byla v roce 1985). Co já vím, tak to nikdy nebyl nějaký výrazný hit, ale přesto si tuto hru velmi dobře pamatuji. Tehdy, pohledem dvanáctiletého kluka, jsem viděl opravdu skvělou grafiku, která mi doslova vyrazila dech. Ovládal jsem roztomilého ježka a umíral na každičkém kroku, protože obtížnost byla jedním slovem nehratelná! Možná tato hra položila základ mým šedinám!

Tak to byl takový flashback z doby před dvaceti lety. Dnes tu máme na stole stejnojmenný remake, a tak se mu pojďme mrknout na zoubek. Hned po spuštění nás přivítá příjemná hudba. Po zkušenostech s originálem jsem si v options navolil obtížnost na EASY. Tak hurá do hry. Opět se tu proháním s ježkem. Přeskakuji různou havěť, pojídám jablka, houby a jiné chuťovky. Obtížnost je vysoká, ale ne tak jako u původní verze. Životů je 20 - dokonalý luxus. Tedy, abych nepřeháněl, zatím jsem Spiky Harolda nedohrál...

Takže co vás po stáhnutí čeká? Výborná grafika, slušná hratelnost, trochu té obtížnosti... Mám-li být upřímný, tak mě Spiky Harold mile překvapil a čtenářům Freegame.cz doporučuji - HRAJTE!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Spiky Harold Spiky Harold Spiky Harold Spiky Harold Spiky Harold