recenze

Space Safari

Space Safari

Po delší době konečně originální a skvěle hratelná plošinovka s velkou dávkou akce, ale i lehkého přemýšlení. Čeká vás divoké hopsání po plošinkách, houpání se na laně a spousta střílení, to vše obaleno do zajímavě pojatého grafického kabátku.
S vašim hrdinou, který je voják ve výslužbě a dobrodruh v jedné osobě, se vydáváte na strastiplnou cestu za dopadením zlodějů. Jednoho dne vás navštíví ve vašem skromném příbytku překrásné princezna, ale vy hned tušíte, že je něco špatně, neboť se jí valí slzy po tvářích. Než stačíte cokoliv říci, hnedka na vás vybalí jak byla okradena a proto přišla za vámi, abyste jí pomohl zloděje dopadnout. Ihned se tedy chopíte své zbraně, jenže v tu ránu se na vás princezna podívá a hned vám podává lano s hákem a nějakou zvláštní pistoli. Inu co se dá dělat, jednou je to princezna tak nebudete odporovat a vybavíte se nabízenými artefakty a hurá za zloduchy. Ale co to, hnedka zjišťujete že ona podivná pistole má tři módy střelby, přičemž pokaždé změně vystřelí jiný barevný paprsek. Vše vám však rychle dojde jakmile se setkáte s prvními nepřáteli, neboť mají různé barvy a vy je můžete zranit pouze tou barvou, kterou jsou obarvení. A tak se pomaličku prokousáváte neznámými končinami, střílíte lupiče a berete zpět ukradené zlato.

Celá hra je postavena na jednoduchém principu, a sice přeskakování plošinek přičemž v momentě kdy se zdá, že dál cesta nevede se zhoupnete pomocí lana s hákem, kterým se zachytíte za plošinky nad vámi. Celé je to až neskutečně jednoduché a právě díky toho i neskonale zábavné, vždy totiž existuje hned několik cest k cíli a to kterou se vydáte záleží jen a jen na vás. V pozdějších úrovních se setkáte i s plošinkami z gumy, ledu, lávy a dalších materiálů, přičemž dané materiály se chovají přesně tak jak by se chovat měly. Na ledu tedy kloužete, guma vás naopak odrazí, láva sežehne, za železo se hákem nezachytíte a tak by se dalo pokračovat do nekonečna. Grafika je ručně kreslená a i přesto, že některé barvičky jsou poněkud nezvyklé, perfektně dolaďují lehce humornou atmosféru celé hry. Závěrem bych jen dodal, že ať už patříte mezi občasné hráče, nebo paříte prostě vše co vám přijde pod ruce, Space Safari si rozhodně nenechte ujít, takovéhle hry tady totiž často nemíváme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Space Safari Space Safari Space Safari Space Safari Space Safari