recenze

Space Rancher

Space Rancher

Pes ve skafandru se stará o berany, musí čelit vesmírným broukům, ne nepodobným těm z Hvězdé pěchoty. O kolik beránků přijdete, a kolik ošklivých brouků padne, to je jen a jen na vás!
Jak z nadpisu asi vyplynulo, hra pojednává o ochraně beranů před fialovými brouky. Vy se zhostíte role psa, který na tyči (připomněla mi Pogo stick z Commandera Keena) létá po mapičce a ničí brouky, kteří vylézají z fialových koulí.

Koule jako správný vesmírný objekt padají shora se skvělým zvukem a po dopadu se z nich brouci hrnou na všechny (obě) strany. V pozdějších fázích hry z nich vylezou, kromě brouků i.. jiní brouci, kteří se ale graficky liší a vypadají více hrůzostrašněji. Jestli se liší i nějakými charakterovými vlastnostmi, tak jsem to asi nestihl poznat, jelikož hned jak vylezli čekal je pozdrav s bombou). Tím sem narazil na vaše útoky. Brouky ničíte tak, že na ně svrchu pouštíte bomby (ale to nemůžete dělat pořád, protože jakmile pustíte bombu, musíte chvilku počkat až se vám „dobije“ další), které po dopadu vybuchnou (jak je u bomb zvykem). Takový výbuch dokáže skolit až tři brouky najednou, a to jsem ještě nezmínil SUPER-bomby (pracovní název). SUPER-bomby jsou takové věcičky, které můžete sebrat ze země ve formě železné krabice. Když takovou krabici seberete, tak se v levém horním rohu napíše buď M, S nebo C. To ukazuje jaký druh SUPER-bomby zrovna máte, protože můžete přenášet maximálně jednu. SUPER-bombu vypustíte tlačítkem CTRL a podle toho, zda máte M, S nebo C bombu, se něco stane. Co se stane, nebudu prozrazovat, zato prozradím, že brouci nejsou jediní nepřátelé, kteří vás ohrožují. Jsou tu také létající melouny s okem. Ty jsou nezničitelné, létají po obrazovce, rychle se rozmnožují a jediný dotyk s nimi je smrtelný (stejně tak i s brouky, což jsem zapomněl zmínit).

Space Rancher je bodově hodnocen, a to následujícím způsobem: za každou sekundu, kterou budete hrát dostanete bod. Jednoduché? Ano, ale pouze do 100. sekundy. Pak už jde o krk (a o beránky). Po grafické a zvukové stránce hra nijak nevybočuje z průměru a z herního hlediska se drží nad ním. Vřele doporučuji těm, kteří zastávají heslo: "Mrtvý brouk–dobrý brouk!"

stáhnout hru
angel

autor
/ angel

Skóre

69 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce