recenze

Sonic GM

Sonic GM

Další dobrodružství modrého hrdiny mnoha hříček, Sonica, přináší otázku, co nového se mu ještě může stát? Bude to hustá akce, nebo řídká kašička pouhého skákání? Zbytečně nečekejte a pojďte se přesvědčit!
Rozhodně neplatí žádná rovnice, že co hra z GameMakeru, to shit. Na druhou stranu to neplatí ani obráceně. Svět není černobílý a ten herní už vůbec ne. Do každého světa ale patří i legendy. Působí jako koření a nebo také jako ostrůvky jistoty, od nichž už člověk tak nějak dopředu tuší, kam ho zavedou. To je zcela v pořádku. Problém nastává, když se z této role stává pevná železná košile, kvůli níž jsou gamesy schématické a nenápadité. Do jisté míry to bohužel vypadá, že něco tomu blízkého potkalo i Sonica.

Dojem, který na mně Sonic GM zanechal, byl ten, že by bylo téměř jedno, zda by hlavní postavou byl právě modrý hrdina, nebo Mario, Luigi, či kdokoli jiný stejně známý. Je to škoda, protože se nyní všechny tyto charaktery slévají pod tlakem neumětelské tvorby do jakési amorfní hmoty, kde není místo na rozličné specialitky a vychytávky, které dělají legendy legendami. To už ale předcházím. Takže, jak to celé vypadá, o čem to je? Řekněme si upřímně, nevypadá to zvlášť světoborně, i když úplně nejhorší to zas až tak není. Svůj původ Sonic GM nijak nezakrývá, a i kdyby se o to snažil, příliš by se mu nevedlo, tak je snad lépe, že to nedělá. Grafika je typická, v dnešní době už dlouho za zenitem, podotknout ale musím, že jak Sonic, tak Mario s Luigim jsou většinou v podobné grafice vyvedeni. Při výběru doprovodné melodie také autor nebral zrovna z koše nápaditosti, ale člověk to skousne. Viděli jsme i horší případy.

Co se samotného dobrodružství, které by na hráče mělo čekat, týká, mohu se vyjádřit jednoznačně: žádné vybočení ze standardů nečekejte. Hopsání po plošinkách a sbírání prstenů, zabití občasného nepřítele - čekal někdo víc? Ano, já jsem čekal o něco víc, zřejmě jsem naivka. Co říci závěrem. Lehce nad průměrem, milovník žánru nebude nadšen, ale spokojen a náhodný hráč nejspíš řekne, že to nebylo nic oslnivého, ale marnotratného také ne.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Ondra | 20.07.06 v 11:16

Dobra HRA

Marwin | 13.07.06 v 22:26

Docela dobrá hra :-)


galerie

Sonic GM Sonic GM Sonic GM

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce