recenze

Soldexus

Soldexus

Podaří se vám projít temný hrad a nalézt předmět, který našemu hrdinovi vrátí zpět ztracený život? Zkuste změnit osud nešťastného chlapce v této velmi náročné arkádě určené především hardcore hráčům.
Hry tvořené v Game Makeru bývají většinou (!) slabší a nepříliš profesionální. O to více potěší každý povedený kousek, který se dostane až na naše monitory. Zářným příkladem může být dnešní gameska. Přestože se jedná o autorovu prvotinu, působí skvělým dojmem již na první pohled. Vývojář se inspiroval u série Castlevania. Ta je dobře známá spoustě hráčů včetně fanoušků různých konzolí.

Hlavním hrdinou je tentokrát Ian. Mladík, jenž nešťastně upadl a zemřel, dostane od smrtky druhou šanci navrátit se zpět do světa živých. Stačí splnit tajemný úkol – najít v rozlehlém hradě věci dle zadání oné nepříjemné postavy. Smrtka je totiž lačná po dušičkách každého z nás. A tak nezbývá než se vydat do boje. Jste vrženi do rozsáhlého hradu, kde se na vás již těší mnoho nejrůznějších protivníků. Vedle vypůjčeného těla máte ve své výbavě pouhý meč. Časem se však lze přiučit i některé speciální pohyby či zlepšit svoje vlastnosti. Při průchodu je k dispozici také mapka (klávesa F, ostatní ovládáte písmeny C, X a Z) usnadňující orientaci v celém komplexu. Náročnost je opravdu velká. Hned prvních pár protivníků (zombie, kouzelníci apod.) vás důkladně prověří. Každý druh se navíc chová jinak, což je velmi zákeřné. Hru lze však naštěstí na speciálních místech uložit.

Jakmile tuto arkádu spustíte, hned poznáte, že zpracování je výtečné. Temná hudba se směle může rovnat komerčním titulům. Ponurá atmosféra je díky tomu úspěšně navozena. Přispívají i zvuky a skvěle laděné barvy. Nechybí ani nejrůznější speciální efekty. Autor si pohrál též s osvětlením. Soldexus je tak opravdu povedený titul. Neměl by uniknout žádnému fanouškovi temných arkád, obzvlášť těm, kteří si libují ve vysoké obtížnosti a rádi překonávají sami sebe. Neváhejte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Triple T | 11.04.07 v 20:50

Unknown_face: No on uz se ten zanr vyclenil i bez meho zasahu - pomerne bezny je termin "metroidvania". I kdyz to zarazeni Castlevanie do nazvu mi neprijde zrovna fer, kdyz si sama afaik dost pujcila z Metroidu, ale na druhou stranu dneska je to asi jediny komercni nositel puvodni gameplay, takze proc ne. :)

Unknown_face | 08.04.07 v 21:57

Já bych řekl spíše Castlevania-like titul,ale Metroidovka zní kapku líp(a líp se píše)

veri | 05.04.06 v 12:57

hoj lidi je to tu na nic

Triple T | 03.04.06 v 20:01

Hodne pekna metroidovka (her podle Metroida vychazi cim dal tim vic, podle me by se jim pomalu mohl vyclenit vlastni zanr, i kdyz asi ne zrovna tady na FG). Skoda, ze je urcena pro zkusenejsi hrace, nez jsem ja, a nemam chut se s ni rozcilovat.

CHIPak | 02.04.06 v 20:06

Vazne cool!


galerie

Soldexus Soldexus Soldexus Soldexus

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce