recenze

Snakes

Snakes

Dnes již možná zapomenutá dosovská hra Snakes od českých Nova Software si před osmi roky získala řadu fanoušků díky svým kvalitám. Tyto kvality nyní můžete posoudit i vy. Vžijte se do role hada bojujícího s druhým hadem v osmnácti nabízených levelech a zvítězte nad ním v každém z nich. Určitě vás to chytne.
Kdo vyrůstal před takovými osmi až deseti lety, možná bude pamatovat gamesku Snakes, která, jak název napovídá, vychází ze hry známé jako Snake, u nás pak také prezentované jako "žížala" nebo "červ". Oproti svým prapředkům však přináší mnohem lepší zpracování, různorodé levely, příběh a mnohem vyšší hratelnost. Navíc jde o produkt, který si zamilujete tak, že v posledním z levelů hry budete truchlit nad tím, že je vaše putování u konce.

Ve hře Snakes se, jak název napovídá, vžijete do role neohroženého hada, který bude bojovat s druhým hadem o to, kdo nasbírá větší množství bodů, zde se objevujících v podobě čísel a prodlužujících tělo vašeho o hada o patřičný kousek. O život vám zde usiluje vlastně především druhý had, do něhož nesmíte narazit. Sami sebe zde můžete ovšem bez problému prolézat (na rozdíl od výše zmíněných gamesek). O život vám zde usilují i květiny přítomné na louce a černé tečky. Vítězem každého levelu je ten had, který vysbírá více bodů a následně sebere také všechny tři různobarevné kuličky, které se na hrací ploše objeví. Pokud se to povede vám a ne počítači, pokračujete do dalšího levelu s jiným designem i přítomnými artefakty.

Soupeření s druhým hadem je velmi zábavné, takže návyk na hru není vyloučen. Hra navíc nenabízí jen soupeření s PC, ale také s druhým spoluhráčem. Proto bych ji doporučil všem, kdo mají rádi multiplayer, chytlavé herní kousky nebo nostalgicky vzpomínají na dobré zlaté časy počítačů 386 a MS-Dosu. Gamesku ovšem bez větších problémů pustíte i v novějších verzích Windows a to i bez použití DOSBoxu, takže stahujte, ať máte na disku pořádnou arkádu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Snakes Snakes

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce