recenze

SnakeRace

SnakeRace

Autor téhle pařbičky se inspiroval, stejně jako stovky dalších, slizkým a rukám odpuzujícím plazem. A co se stalo? Originální a nové pojetí hada…
Různě dlouhá čára prohánějící se ve vymezeném území. Co to jen může být? Asi každý zná hru had buď z mobilních telefonů nebo z monitoru svého počítače. SnakeRace je její graficky prostou a ne příliš povedenou kopií. Ve hře máte za úkol posbírat co nejvíce bonusů, jako tomu bylo u podobných gamesek. Jedinou inovací je zde možnost zahrát si proti počítači, popřípadě proti kamarádovi. Maximálně mohou hrát čtyři lidé. Ovládání není opravdu složité, musíte pouze zatáčet (co jiného by se taky dalo dělat).

Máte možnost nastavení šesti rychlostí. Proto vám radím, nejste-li herní antitalenti, nastavte hned od začátku jednu z těžších obtížností, hra by vás hned omrzela v případě jiné volby. Proti kamarádovi, přestává jít o zábavu, ale spíše se jedná o nelítostný boj. Když se mezi sebou proplétáte ve snaze sebrat bílý čtvereček s červenou výplní, díky kterému na vaše konto naskočí další cenné body. Ovšem čím je vaše skóre vyšší i váš had se zdelšuje, čímž je hůře ovladatelný (ve smyslu útěku z malého prostoru, aniž by narazil).

Nyní se budu soustředit na hrací plochu. Zde si lze také velikost plochy nastavit. Možnosti jsou tři: malá, střední a velká. Doporučoval bych vám malý prostor, protože obtížnost se tím ztěžuje a hra je zábavnější. Autoři mohli určitě zapracovat na zvukových efektech. Ve hře slyšíte pouze prostoduché cinkání při sebrání bonusu. Kdyby se v pozadí hraní objevila jednoduchá melodie, určitě by to nebylo na škodu. Teď si musíte pustit muziku zvlášť.

Na závěr bych řekl, že to není špatná inovace kultovní hry, ale jistě není na dlouhé zimní večery při svíčkách a s do běla rozpáleným monitorem, který po hodinách pařby začíná vynechávat. Přestože SnakeRace neoplývá grafickou dokonalostí ani se u něj nedají vydržet příliš dlouhé chvíle, zaslouží strávit alespoň pár minut na vašem disku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

richard zika | 24.04.03 v 11:54

chapu, ze je treba necim vyplnit ten text, ktery ma informovat o hre ... ale kdyby to bylo mysleno vazne, rekni si nekdy nekomu, at te necha pohladit hada.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce