recenze

Sleep Dreams

Sleep Dreams

S vajíčkem přes rozmanité a zajímavé lokace až na konec, přes haldy nepřátel se vydat pro stovky zlatých mincí.. Ano, mluvím zde o arkádě. Sleep Dreams patří k velmi dobrým hopsačkám, ať už kvůli její délce či hratelnosti.
Arkády, přesněji plošinovky, patří k mému nejoblíbenějšímu žánru (alespoň ve freeware hrách). Proč? Protože jejich vývoj není tak náročný, a tak se spíše soustředí autoři na počet úrovní, hratelnost a prostředí, ve kterém se náročná cesta za koncem odehrává.

Sleep Dreems obsahuje několik celků, ve kterých jsou uspořádány levely. Každý celek má jinou grafiku a hudbu. Skvělé je, že časem přibývají nepřátelé, ze začátku se musíte vyhýbat pouze pár nebezpečným živočichům, ale o několik minut později už budete muset čelit rychlým robotům, minám atp.. Nepřátelé jsou tedy početní, a to utváří skvělou atmosféru hry. Také design úrovní není špatný. Během své cesty můžete sbírat zlaté mince, které se někdy nacházejí docela ve velké výšce. Aby jste se k některým dostali musíte vyskákat po nebezpečných mouchách či plošinkách, které vám uberou život pokud na ně naskočíte špatným způsobem. Tím se dostáváme k životům. Líbí se mi, že máte v podstatě tři šance na život. Každý život totiž obsahuje 100% zdraví, ale oponenti vám ubírají pouze 25%, tudíž můžete 3x riskovat. Hratelnost je tedy vynikající, co grafika? Ta je zajímavá! Některé prvky, jako například nepřátelé a ještě možná jiné objekty, jsou totiž kreslené.

Hlavní hrdina, pozadí a zbytek jsou už ale renderované. Co se týče hudby, je vynikající, zvuky též. Sleep Dreams se mi zkrátka dost líbil, i když jsou i lepší hopsačky. Určitě doporučuji. Ať už kvůli délce či hratelnosti.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

jana | 11.11.02 v 12:59


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce