recenze

Sir Fred El Remake

Sir Fred El Remake

Jsou plošinovky a Plošinovky.Vidíte ten malý rozdíl? A víte jak může být velký rozdíl ve hře? Dnešní bombastický remake klasiky Sir Fred je toho přímo adekvátní ukázkou. V hlavní roli malý rytíř zachraňující svou milou. To se fakt musí vidět, to se musí hrát!
Před dvaceti lety jsem zasedl ke svému ZX Spectru a hodlal jsem naloadovat novou hru, kterou se mi podařilo ukořistit na ilegální burze všeho možného (a nedostupného v socialistických obchodech), a která se konala na Havelském trhu v Praze. Když jsem řekl ukořistit, znamená to, že mne to cosi stálo. Ano, měl jsem na zádech jelito od obušku příslušníka Veřejné Bezpečnosti, který s kolegy tento nelegální trh rozháněl. Po 5 minutách loadu z kazetového magnetofonu Tesla se mi na televizi Tesla zjevil screen s nápisem Sir Fred. A od toho okamžiku se pro mne změnila noc na den.

No, zas tak horké to nebylo, ale pár hodin jsem Fredovi rozhodně věnoval. Klasická skákačka, jehož hratelnost je nebetyčná, se stala skutečností i dnes díky společenství Retroworks z dalekého Španělska. Ovládáme malého rytíře, který oč je menší, o to více je odvážnější. Zdolávajíce úměrně rozsáhlý hradní labyrint plný nástrah snažíme se dostat do místnosti, kde je umístěna naše girl, a osvobodit ji. Úloha to není jednoduchá, ale ti nejlepší z nás to určitě zvládnou. Graficky se jedná o originální kousek, animace všech postav jsou velmi dobré. Hudební doprovod je elastický a rozhodně ne nepříjemný.

Asi nemusím zdůrazňovat, že nezahrát si Sira Freda by byl hřích.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Macek | 16.09.09 v 23:04

pokud se vam to podari dopadnete na mrak u hradu-vylezete po lianach-prejdete hradby a u tech zvonu normalne skocite dolu. HOTOVO! Skocite princezne rovnou do naruce

Macek | 16.09.09 v 23:03

zacatek je stejny-hodite rybe maso-vysplhate po liane-skocite na mrak, ale misto toho abyste se zastavili tak se rozbehnete a skocite co nejdal to jde

Macek | 16.09.09 v 23:01

tak mozna az nekdy jindy protoze mi nejde pridat prispevek

Macek | 16.09.09 v 22:56

Tak jo, budu na vás hodná a poradím vám jednu príma zkratku, která podstatně sníži dobu hraní. Samozřejmě je to pro úplné zoufalce, kteří ne a ne dosáhnout cíle a pomalu se loučí s nadějí, že by ještě kdy mohli princeznu zachránit.

krsten | 30.08.09 v 23:48

páni, po téhle hříčce jsem už dávno plakala, před lety na ZX Spektru to bylo pěkných pár nocí, než se jí podařilo aspoň jednou dohrát. Paráda!!

drak | 16.05.06 v 17:10

...nejlepší plošinovka všech dob je stejně watkins... tučňák forever!!!

marian | 07.03.06 v 10:12

Ahoj? Hoy!! :-)

Puňta | 05.03.06 v 19:37

ahoj

Monty | 05.03.06 v 00:11

http://zx-spectrum.wz.cz/rubriky/Navody/sirfred_nv.htm

maush | 04.03.06 v 15:49

taky nevim :(

Misha | 04.03.06 v 10:48

Muzete mi nekdo prosim poradit, jak udelat ten zacatek? Diky


galerie

Sir Fred El Remake Sir Fred El Remake Sir Fred El Remake Sir Fred El Remake Sir Fred El Remake