recenze

Singing Mushroom

Singing Mushroom

Přinášíme vám další povedenou arkádu, tentokrát od našich západních sousedů z Německa. Nejedná se sice o nic převratného, ale určitě si tato hra, určená spíše mladším herním nadšencům zaslouží vaši pozornost.
Zpívající houba – ne nebojte, tato hra nebude nijak procvičovat vaše hlasivky, ani se nejedná o žádný remake Česko hledá SuperStar, dnešní hra je totiž další z nekonečné řady arkád, které jsme vám u nás vždy přinášeli, přinášíme a ještě nějaký ten pátek přinášet budeme. Ptáte se jestli se dnes bude jednat o něco převratného? Odpověď je jasná a průzračná jako Rákosníčkova studánka: ne. To ovšem neznamená, že se nejedná o kvalitní hru.

Ve zpívající houbě je vše krásně barevné, veselé a mírumilovné. Hádáte správně, krve se zde ani motorovou pilou nedořežete. Octnete se v kůži podivného stvoření s modrou kůží, slamákem na hlavě a červenými kalhotami (krteček by záviděl). S tímto naším hrdinou budete neznámo proč po celou hru skákat přes různé překážky a na hlavy svých nepřátel (bohužel zde není jiný způsob jak protivníky zneškodnit). Na své cestě se potkáte s řadou nepřátel, například s netopýrem, který je asi z celé fauny, se kterou se na svých cestách střetnete nejnepříjemnější, neboť zároveň provádí nepříjemné nálety a vysílá smrtonosné projektily. Z dalších to jsou pak například zvláštní zelené bytosti, které sice také střílejí, ale již jsou výrazně omezeny. Budete také nuceni cestou sbírat klíče, s jejichž pomocí pak budete schopni překonat určité překážky (například mosty apod.). Musím říci, že tato freewarovka těží hlavně ze své celkové infantilnosti a roztomilosti, což ovšem na druhou stranu nelze srovnat například s takovou gameskou Neko.

Je tedy určena spíše těm mladším a méně náročným pařanům. To samé se ovšem nedá říci o její náročnosti. Ze začátku to sice bude jako vzít dítěti bonbón, ale později uvidíte sami, že to zase tak snadné není a když si k tomu připočítáme, že máte pouze jeden život bez možnosti savu, tak sami jistě uznáte, že to zase tak jednoduché nebude. Nemusíte se ovšem bát, že byste po každém nezdařeném pokusu museli začínat úplně od znova, protože se vám vždy po dohrání kola zobrazí kód, kterým si při pozdějším hraní daný level opět odemknete. Trochu otravná je také němčina, která nás bude po celou hrací dobu provázet, ale dá se to vydržet, neboť dialogů zde příliš neužijeme, takže je snadno stravitelná i pro ty, kteří německy neumí ani slovo. Ovládání je vcelku jednoduché, jen je škoda, že nelze střílet či házet různé předměty, to by hru udělalo určitě hratelnější.

Grafické zpracování bych tedy zhodnotil jako vcelku povedené a oku lahodící. Když uvážíme, že hra má pouze něco málo přes tři sta kilobajtů, je až podivuhodné, co vše se autorům do hry podařilo narvat. Chvályhodná je také hudba, která se však celkem často opakuje. Fanouškům arkád ovšem tento titul nesmí uniknout. A myslím, že i vy ostatní si těch tři sta kilobajtů volného místa na vašem disku určitě najdete.

stáhnout hru
Windy

autor
/ Windy

Skóre

72 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie