recenze

Shards

Shards

Arkády, které jsou něčím zajímavé, mají na našem serveru vždy své místo. Jednu takovou přinášíme i dnes. Vedle interesantního využívání gravitace nabízí i slušnou grafickou podívanou a solidní hudební zážitek.
Shards je již na první pohled velmi poutavým projektem několika francouzských studentů. Během tří měsíců v rámci školní práce vytvořili arkádovou gamesku, jejímž hlavním hrdinou je malý kulatý předmět, který ve svém středu nese něco jako lidský zárodek - embryo. Pro hráče je připraven počet levelů, jež lze spočítat pouze na prstech jedné ruky, což je opravdu velmi slabé. Autoři však ke hře naštěstí přidali také editor úrovní. V něm se nachází prostor pro kreativnější jedince a ti se tak mohou při tvorbě nejrůznějších zákoutí opravdově vyřádit. O co ale jde v samotné hře? Ovládáte zmiňovaný míč a s ním pokoušíte zákony gravitace. Můžete s ním koulet od překážek k překážkám, využívat různých hybných sil, ve vhodný okamžik lze vyskočit. Vše se točí kolem jakéhosi středu a ovlivňuje gravitaci.

Gameska tak poskytuje slušnou porci zábavy při zkoušení, jak se dostat za svým cílem. Výtečně graficky zpracované prostředí potěší, stejně jako chytlavá hudební stopa. Shards je tedy netradiční arkádou, jež by byla vskutku škoda nevyzkoušet. Nejedná se o nic převratného, avšak zápolení s přitažlivostí má své nesporné kouzlo…

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Shards Shards Shards