recenze

Saunasata

Saunasata

Být uzavřen v místnosti, kde o vysoké teploty není nouze, je věc jistě nepříjemná. V následující gamesce bohužel přesně k tomuhle došlo a na vás je našeho hrdinu z tohoto pekla dostat. Troufáte si na tento nelehký úkol?
Horko je věc velmi nepříjemná, ale musí se s ní počítat. O to více ale nepotěší, když je nějaká osoba zavřena v místnosti, kde jsou obrovské teploty na denním pořádku. V těchto situacích by si nepřál být asi nikdo.

Bohužel právě tohle se stalo našemu hrdinovi, který zůstal v takovéto nezáviděníhodné situaci, a vy musíte udělat vše proto, aby se z ní dostal. Začíná tedy několika-levelové putování, kde budete mít pokaždé stejný úkol, dostat se z místnosti přes dveře. Cesta k nim nebude vůbec jednoduchá. Musíte projít několik překážek, z nichž většina bohužel není zrovna příznivá a stačí chvilka nepozornosti a najednou jste v pánu a bohužel musíte celou úroveň opakovat. V tomhle ohledu bych rád zmínil fakt, že toto řešení je krajně nepraktické, protože se pokaždé musíte vrátit do menu a tam vytvořit novou hru. Vyjma překážek narazíte i na pomůcky, které vám dokáží pomoci z nesnází. Mám-li být trochu konkrétní, pak nejčastěji narazíte na teleporty, jež vás dokáží přemístit na další místa. Velmi důležitý je ukazatel energie, jakmile klesne na nulu, automaticky končíte. Stejný efekt bude mít i to, když vám ukazatel okamžité teploty stoupne na maximum. Proti tomuhle se ale můžete bránit tak, že vlezete do sprchy a bude tam tak dlouho, dokud se vše nedá do původní stavu.

Ale ne vše je ve hře příjemné. Vizuální stránka je lepší průměr, bohužel celkové technické zpracování nějakým zvláštním způsobem pokulhává. Problémy budete mít zejména při výskocích. Nejednou se vám stane, že bude probíhat trochu kostrbatě. Bohužel neexistuje nic, jak by se tato nepříjemnost dala odstranit. Zkoušel jsem hledat i na stránkách výrobce, bohužel bez úspěchu. Mé hodnocení je tedy trochu rozporuplné. Hra není vyloženě špatná, ale pokud ji srovnáme s některými dalšími plošinovkami, pak Saunasata zůstává hluboko v pozadí. Ostatně, vyzkoušejte a posuďte sami.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Saunasata Saunasata Saunasata