recenze

Santa Claus Sommer Edition

Santa Claus Sommer Edition

Sladká to grafika. Příjemná to hratelnost. Hopsáníčko se Santou Clausem není příliš neznámé téma, nicméně potkat ho v létě nebývá zas tak časté. Dnes tu máte možnost zaskotačit si v jeho kůži na vlastní kůži. Ježíši, to o kůži, to je ale blábol! :-)
Snažil jsem se na internetu najít něco více o autorce hry Birgit Ohstové (programátorek her po světě mnoho neběhá) a celý žhavý jsem zjišťoval, zda pěkná hra má i pěknou autorku. :-) Bohužel jsem neuspěl… Birgit je zmizelá.

Takže od hledání personálií k recenzi. Plošinovky byly svého času po střílečkách nejvíce frekventovaný herní žánr. Obvykle byla v tomto typu her konstantně dobrá hratelnost (pokud to nějaký trouba testující své projektové schopnosti nezkazil). V čem se jednotlivé kousky hodně lišily byla grafika a design levelů. Dnešní „Santovka“ na první pohled zaujme grafickým zpracováním, slovo půvabné jsem v plusech použil i v kontextu s faktem, že byla stvořena jemnou ženskou rukou. Proskotačujeme se jednotlivými levely s motivačně postavenými překážkami ve formě pohyblivých objektů a všechno nám připadá opravdu hratelné. Osobně mne velmi dostala hudba, která nás celou dobu doprovází. Takové ty Německy řízné „humpolácky Bavorské“ dechovky v elektronické podobě jsou fakt nářez.

Hru doporučuji k pohrání. Obtížnost je dobře vybalancovaná, takže ani lehká, ani těžká, ba ani fakt, že Birgit chtěla na hře vydělat a pustila ji ven jako několiaúrovňové demo, nám herní zážitek zkazit nemůže.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

nbc | 19.12.06 v 16:43

bvncv


galerie

Santa Claus Sommer Edition Santa Claus Sommer Edition Santa Claus Sommer Edition Santa Claus Sommer Edition Santa Claus Sommer Edition