recenze

Sabienchen

Sabienchen

Včely jsou sice velmi pilná stvořeníčka, která by mnohým mohla jít příkladem, ale když nám vletí do bytu, většinou se je snažíme rychle vyhnat. A přitom to skutečně není legrace, být tímto malým zvířátkem - zkusíte to?
Není nic jednoduchého být včelou. Vždyť se také říká „být pilný jako včela.“ Ale ani ti línější z nás se nemusí této hříčky bát, rozhodně po vás nebude vyžadovat jakékoli extrémní fyzické výkony, pokud tedy za takový výkon nepovažujete pohyb myší (což asi ne, o čemž svědčí obliba obligátního Moorhuhna). I když se včely zabývají celým spektrem činností, zaměřuje se Sabienchen pouze na jednu z nich, byť zřejmě na tu nejznámější, kterou je dozajista poletování po lukách a sběr látek pro med.

Ocitáte se tedy na rozkvetlém palouku, který hraje všemi barvami. Vaším úkolem je hledat květy, z nich naběračkou vybrat pomyslný med, naplnit své kbelíčky, odletět s medem na stanoviště a nalít jej do připravených sklenic. Jak už jsem se zmínil, pro obstarání všech těchto činností si vystačíte s myší - pohyb je jasný a sběr i výlev provádíte klikáním levým tlačítkem. Při tom musíte samozřejmě být buď nad květem, nebo nad sklenicí. Jenže svět není idylický a nebyla by to žádná zábava, kdyby v tom nebyl háček. Tak za prvé, tlačí vás čas. Na sběr je vám vymezen určitý limit, který není možno překročit, proto je velmi důležité nepromarnit jej zbytečnými chybami - například nárazem do ostatních příslušníků hmyzí říše, kteří se ve vymezeném teritoriu pohybují s vámi. Jde například o motýly, kteří si mimochodem také velmi rádi na nějaký ten květ sednou, nebo berušky. A velikánský pozor je nutné dát si na medvěda, který rád přichází ochutnat z vámi pracně nasbíraných medových zásob, čili je nutné jej odehnat, než vám všechno sní.

Možná jste to pochopili z obrázků, možná už z předchozích řádků, jasné je, že Sabienchen je hra principiálně určená pro mladší věkové kategorie. Ne, že by byla nějaká ostuda ji hrát (vždyť třeba i Šmoulové se dočkali také poměrně překvapivého úspěchu), ale jistě bude více bavit desetileté než patnáctileté. Na druhou stranu jde o pobavení na krátkou dobu. Grafika je v rámci možností pěkná, doprovodná melodie menu (protože při sběru medu už slyšíte téměř výhradně bzukot) je na průměrné úrovni. Pokud nekladete vyšší nároky než zábavnost, pak se v Sabienchen nemusíte zklamat, ale jistě ji ocení více mladší sourozenec.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Sabienchen Sabienchen Sabienchen Sabienchen