recenze

Rock it

Rock it

Představte si mixovací stroj, který z několika věcí udělá počítačovou hru. Vhodíme tam něco rychlosti, hodně podivnosti, hru kámen-nůžky-papír a opici. Protřepeme, zamícháme. Áno, už je to tu, přístroj nám vykouzlil.. Rock it!
Tak to vidíte, kam až nás zahnala touha po originálnosti. Zoufalí profigame-designeři už nevědí co by, a tak vyrábějí většinou pouze pokračování svých hitů. Důkazem toho budiž ohlašovaný Doom III. Na druhou stranu programátoři freeware her mají velkou výhodu. Můžou přijít s čímkoliv a pokud to bude alespoň trochu dobré, tak splnili svůj úkol – pobavit. Důkazem toho budiž Rock it. Po spuštění samotné hry spatříte opici uvnitř obdélníku s kulatými hranami a tři prázdné čtverečky na spodu obrazovky, které se budou průběžně doplňovat vaší přebíjecími čtverečky. Do obdélníku během pár sekund vjedou čtverce, které nesou obrázky kamenů, nůžek a papíru a budou jezdit po obvodu obdélníku. Pozor! Následující věta je opravdu matoucí: Vaším úkolem je zničit jezdící čtverečky „střelením“ čtverečku ze spodu obrazovky. ALE, je tu háček. Jezdící čtvereček zničíte pouze tak, že se střelený čtvereček bude mít na sobě obrázek, který, na principu hry kámen-nůžky-papír, bude mít „silnější“ obrázek.

V praxi to vypadá takhle: Po dráze jede čtvereček s obrázkem nůžek. Vystřelíte mu do dráhy čtvereček s kamenem a dostáváte body. Pak vystřelíte třeba na čtvereček s kamenem čtvereček s papírem a máte další body. A takhle je to celou hru, která trvá vždy jen kolem minuty.Celkem mě mrzí dvě věci. První je ta, že když jsem si Rock it zahrál poprvé, tak jsem koukal jaká to je blbost. Podruhé taky. Až napotřetí mě to chytlo a teď to hraju o hodině informatiky. Za další: celou hru tam pobíhá opice a vůbec jsem nepochopil její roli. Pokud se vám podaří zjistit její úlohu, ozvěte se do komentrářů dole.Protože už není co říct ke hře ze strany herní, kouknem na to ze strany technické. Celá hra běží v rozlišení 320*240, a to uznáte, že není na dnešní dobu žádná sláva. Zvuky jsou zastoupeny jednou písničkou, dvěma druhy cinknutí, a to je snad všechno. Od Rock it jsem moc neočekával a on mi moc nenabídl, přesto patří na mém pomyslném žebříčku trochu nad průměr (ale ne o moc).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Agent X | 12.11.02 v 12:53

větší ptákovinu jsem neviděl(a)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce