recenze

Rock EGG

Rock EGG

Zlaté české ručičky opět zasahují v předělávce legendárního Boulderdash. Hratelnost je skvělá, přímo návyková, grafika pěkně animovaná v třetím rozměru, to celé okořeněné parádní hudbou. Co víc si přát?
My Češi jsme téměř dokonalý národ. Máme nejhezčí holky, nejlepší pivo, nejlepší hokejovou reprezentaci, skvělé vývojáře her, jak na poli komerčním, tak na poli čistě freeware her. Poslední tvrzení nyní obhajuje český Rock EGG.

Musím říct, že mu to jde od ruky. Do rukou se vám dostává „hrdina“ v podobě vajíčka, s červenou kšiltovkou na hlavě. S tímto individuem musíte projet všechny úrovně, aniž byste přišli o život, ať už vinou padajícího kamení či hrůzostrašných slepiček. Princip Boulderdash, respektive Rock EGG, spočívá v tom, že pomocí svého hrdiny musíte vysbírat všechny diamanty v bludišti ve stanoveném časovém limitu. Možná to vypadá jako Pacman, to by vám ovšem nesměly padat diamanty na hlavu. Ač na první pohled vypadá, že diamanty pevně visí ve vzduchu, stačí kolem nich jen projít a už vám padají na hlavu. Proto musíte být co nejrychlejší a diamanty sesbírat dříve, než vám spadnou na kšiltovku. Toto není tak těžké, horší je to s kamením, které nemůžete vzít, jen rozbít pomocí krumpáče, které se v úrovni nacházejí. Ovšem nemusíte je rozbíjet, stačí pod ně nalákat slepičku-nepřítele a uvolnit kámen tak, abyste si mohli dát lisovaná kuřecí prsíčka. Pokud se vám toto podaří, dostanete jeden diamant navíc. Na každou úroveň máte přesně stanovený limit, kolik diamantů potřebujete, aby se vám otevřely dveře do dalšího kola. Vězte, že to není nic jednoduchého.

Grafika hry je více než skvělá, třetí rozměr hře určitě prospívá a v kombinaci s perfektními animacemi získáme pastvu pro oči. Zvuky jsou na tom o fous hůř, hudba je skvělá, ale skladba je pouze jedna, která vcelku brzy omrzí. Přesto tuto hru velice doporučuji, hratelnost je andělsky ďábelská, celá zabalená ve slušivém kabátku. Co víc si přát?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Jennych | 24.04.06 v 22:30

Hra se mi moc líbí!!!! Jenom nevím, proč se mi třeba druhý den, když kliknu "pokračovat" objeví levely, které jsem už zdolala. Poradí mi někdo????

franta | 10.03.06 v 15:06

stáhl sem to, rozbalil, ale spouštěcí soubor tam neni, tak nevim...

Filip | 07.03.06 v 09:45

Teda..nevím, jestli 90% není trochu přemrštěné...originalitu bych tomu taky nedával. Byla to jedna z prvních her, co jsem pařil na Zbrojováčku - asi v roce 1991. Jen tam místo slepic byly pavouci. Grafika byla prvada tehdy trochu chudší. Jinak zajímavý remake, za stáhnutí stojí.


galerie

Rock EGG Rock EGG Rock EGG