recenze

Push-Push Penguin

Push-Push Penguin

V následující gamesce se ocitáte v roli sympatické tučňáka a vašim úkolem bude, za pomocí ledových kostiček, likvidace dotěrných nepřátel. Ovšem nenechejte se ovlivnit trošku jednodušší vizuální stránkou, neboť tahle gameska vyniká úplně něčím jiným.
Sympatičtí tučňáčci se již nespočetkrát stali hrdiny počítačových her. Pominu-li jejich roli ve skvělé sérii Yeti Sports, mohli jste se s nimi setkat ve hrách, jako Penguin Push, Penguins 2000, či třeba v Black Penguin. Díky lidem ze společnosti Retrospec se nám rodinka tučňáčích her trochu rozrostla. Jde o velmi podařený remake stařičké gamesky Penzo, do které bylo přidáno spousta nových prvků a výsledkem je opravdu velmi povedená hra. Tu si nyní pojďme na následujících pár řádcích trochu více přiblížit.

Po spuštění gamesky se ocitáte se svým tučňáčkem uprostřed velmi malé čtvercové hrací plochy. Kolem vás je ledové bludiště, složené z několika kousků kamenů a cihlových bloků, jež jsou doplněny spoustou ledových kostek. Kromě vašeho hrdiny se na ploše pohybuje několik nepřátel a váš úkol samozřejmě spočívá v tom, že je musíte zlikvidovat. To je ovšem potřeba provést velice rafinovaně, přimáčknutím nebohého protivníka kouskem ledové kostičky. Princip to je jednoduchý, ale chce to velice přesné načasovaní. Stačí se tedy ve správnou chvíli postavit za vhodně umístěnou kostičku a jakmile se na druhé straně objeví nepřítel, tlačítkem akce ho pošlete do věčných lovišť. Podaří-li se vám takto zlikvidovat všechny nepřátele v dané lokaci, automaticky postupujete do další úrovně. Kromě dobrého pocitu si za likvidaci nepřátel připisujete body, které vám vylepšují statistiky. Ty si lze také vylepšit i různými bonusy, jež se čas od času objeví v dané lokaci. Při sběru podobných bonusů si musíte ovšem pospíšit, neboť jak jistě všichni víte, nic netrvá věčně ;). Budete-li hodně šikovní, může se vám podařit ukořistil i velmi malá soška, která vám přidá jeden drahocenný život.

S přibývajícími levely ovšem znatelně přituhuje. Objevují se stále noví nepřátelé a přibývají stalé nové překážky. Úplně nejdrzejší nepřátelé jsou ale na první pohled neškodné chobotničky. Ty se vás totiž neustále snaží ulovit a pokud se vám je podaří přitlačit ke zdi, nemáte ještě zdaleka vyhráno. Chviličku sice zůstanou v zajetí ledu, ale protože je základní vlastností nepřátel rozbíjení téměř všeho zmrzlého, za chvilku jsou volné a schopné vás nadále ohrožovat. Naštěstí může led rozbíjet i váš tučňáček. Podaří-li se vám led, kde je uvězněná chobotnička, rozbít dříve, než se ji podaří utéct, máte vyhráno. V pozdější fázi hry se začnou objevovat kamenné kostky, proti kterým už není úniku. Bohužel se časem začnou také objevovat nášlapné miny, takže buďte moc opatrní! K dispozici máte celkem čtyři životy. Jestli nebudete dost opatrní, může pro vás gameska velmi rychle skončit. Ještě dodávám, že si lze zvolit možnost hry s dvěma postavičkami. Škoda ale, že jen na jednom počítači. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. Vizuální zpracování sice nepřekypuje bombastickými efekty, ale pro potřeby této gamesky bohatě stačí a navíc k hraní nepotřebujete nadupanou mašinu, což je obrovský klad. Zvuky a hudební doprovod jsou na tom obdobně, ale dá se to překousnout. Hrát můžete buďto pomocí klávesnice či pomocí joysticku.

Princip je tedy dosti jednoduchý a garantuji vám, že si při hraní užijete spoustu zábavy. Chcete-li si trošku odpočinout od každodenních starostí a máte rádi jednoduší gamesky, tak rozhodně neváhejte a stahujte. Velikost souboru je opět zanedbatelná…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

?? | 20.04.09 v 15:19

sory zapína

?? | 20.04.09 v 15:19

kde se ta hra začíná??

wendulka | 20.08.08 v 10:53

Naprosto dokonalá hra..Můj bratr(6) ji miluje a pořád mě nutí ji hrát:)

Kesik4 | 25.01.05 v 21:47

supr hra!!


galerie