recenze

Puffy Star Speed

Puffy Star Speed

Příjemná hra, která je velmi podobná Space Invaders a přesto to Space Invaders ani trochu není. Pojďte se tentokrát popasovat s bouřkovými mračny, která vás hrozí zlikvidovat. Zkuste, zda na ně máte.
Puffy Star Speed je gameska, která v sobě kombinuje (a řekněme, že velmi zručně) vlivy ze Space Invaders- pokud máte zrovna chuť, zkusit můžete např. Space Invaders (Neave). No ale to je přece jenom trochu jiná kapitolka, než kterou představuje Puffy Star Speed, takže se vraťme k této, možná trochu melancholické gamesce.

Proč ji považuj za trochu melancholicky naladěnou, prozradím hned, jakmile vysvětlím herní systém. Ocitáte se v roli jakési hvězdičky, která se snaží zničit bouřková oblaka nad sebou. Chce je nechat vypršet. K tomu jim ale musí dát vydatnou vodní injekci. Ale kde sebrat vodu? Protože se mezi mraky pohybují i sněhové vločky, je řešení nasnadě. Pomocí své hvězdné síly bude měnit vločky na kapky vody, kterou nasbírá. Po tom, co bude mít dostatečnou zásobu vody, může se obrátit proti bouřkovým mrakům, které mezitím, tu a tam, vysílají na zem smrtelné blesky. Tedy- smrtelné pro Puffy. Princip je jasný. Má to však svá ale. Pokud už zasáhnete vločku a změníte ji na kapku vody, musíte už si onu kapku sebrat. Jestliže ji neseberete, odečte se vám rovná stovka bodů. Což je ale zase na druhou stranu lepší, než přijít o jeden ze tří životů v případě, že vás při sbírání vody zasáhne blesk. Později se budete setkávat i s „překvapeními“ v podobě například náhle spuštěného deště, z kterého si můžete načerpat vody, co jen hrdlo ráčí. Na celou hru máte 4 minuty, přičemž se různě mění prostředí, když zlikvidujete všechna oblaka atp. Hraje se na skóre, jehož velikost na konci můžete zapsat do tabulky slávy, tedy samozřejmě pouze pokud tam náleží.

A nyní se konečně dostávám k tomu, proč mi přijde Puffy Star Speed melancholická. Je to dáno jejím zpracováním, jak grafikou, řekl bych až seversky hloubavě smutnou, tak doprovodnou melodií, která také zrovna netvoří veselou náladu. Ale musí být každý stále veselý? Puffy Star Speed je relaxační hra, která zabaví a neznudí. Vše okolo už není tak důležité.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

78 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Puffy Star Speed Puffy Star Speed Puffy Star Speed

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce