recenze

Project 053

Project 053

Vyloženě klasickou odreagovačku jsme zde už nějaký ten den neměli, a proto jsme se dnes tento nedostatek rozhodli napravit. I když se nejedná o nejnovější projekt, rozhodně u něj strávíte nejednu pěknou chvíli, a to už za to stojí, ne?
Nejednou jsem se při hraní a následném recenzování her zamýšlel nad tím, kde autoři chodí na své nápady a prakticky nikdy jsem nedospěl k nějakému stoprocentnímu závěru. Ono možností je vždycky spousta, těžko proto posuzovat, kde autoři z týmu Natomic přišli na nápad vytvořit Project 053, protože se v něm proplétá hned několik žánrů současně.

Pojem „několik“ je ovšem dosti široký, myslím, že by bylo vhodné to trochu upřesnit. Konkrétně se zde setkáme se dvěma žánry, a to s hopsačku a akční hrou. Ono je nutné přiznat, že takové spojení jsme mohli spatřit již nesčetněkrát, ovšem zde je tato kombinace něčím výjimečná a je docela těžké odpovědět, čím konkrétně. Vaším úkolem se bude v kůži robota dostat z dobře střežené oblasti. Ve stylu Icy Tower se tedy budete snažit všemožně vyškrábat tak vysoko, jak vám to jen půjde. Vaše akčnější já se pak projeví, když se vám do cesty postaví jedna z překážek a vy ji budete muset nějakým rozumným způsobem překonat. Většinou se ke slovu dostane jedna z vašich zbraní, které musíte průběžně sbírat. Hlavním cílem ovšem není ani tak dostat se co nejvýše, jako spíše nasbírat co nejvíce bodů. Ty vám přibývají zejména za sbírání všudypřítomných mincí. K dispozici máte rovněž několik životů. Ty se vám v průběhu bohužel nedoplňují, takže si jejich počet budete muset velmi pečlivě střežit.

Celková atmosféra je pak více než solidní. K dokreslení vám poslouží velmi pěkné ozvučení. Dojem kazí snad jen mizerné rozlišení. Celkově ale gameska splnila své poslání. Je jednoduchá, zábavná a dobře hratelná. Přihlédneme-li k velikosti, pak prakticky není co řešit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Project 053 Project 053 Project 053 Project 053 Project 053

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce