recenze

Pong Squared

Pong Squared

Pong sem, Pong tam, Pong kam se podívám. Klonů této arkádové hry je tolik, že byste je ani na prstech černobylského pracovníka nespočítali. Přesto se občas objeví hra, která rozbourá zavedené poměry a ukáže novou originální cestu. Jako dnešní gamesa.
Pong jako takový nemá moc pravidel, vlastně není nijak komplexní a složitý. K výhře vám stačí pouze rychlé reflexy a trocha štěstí. Vaším alter egem v Pongu se stává pálka, kterou vrháte kotouč vstříc soupeřově pálce a snažíte se míč dostat za jeho záda. A v čem se Pong Squared liší?

Inu, v tom, že v této hře hrajete sami proti sobě. Pálky máte místo jedné rovnou čtyři, a to jednu na každé straně obrazovky, s tím že naráz pohybujete se dvěmi protilehlými pálkami. Co z toho vyplývá? Uprostřed obrazovky se objeví míček a vy ho musíte odpalovat tak, abyste ho vždy mohli odpálit pálkou. Pokud vám uteče z obrazovky, prohráváte. Hra má navíc tři obtížnosti, tudíž máte o zábavu postaráno. A že se budete bavit královsky, o tom není pochyb.

Jedinou výtku bych vyslal ke zcela absentujícímu technickému zpracování. Hudba, potažmo jakékoliv ozvučení hře chybí a grafika vypadá, jako by právě vypadla z Malování. Nic není dokonalé, to ale neznamená, že to nemůže být vynikající, což ostatně dokazuje tato hra.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Marian | 21.09.06 v 09:50

Omyl, tvrdě stojím za "Y"!!!

šťoura | 20.09.06 v 20:38

černobil se píše směkkým


galerie

Pong Squared Pong Squared Pong Squared