recenze

Pong Deluxe

Pong Deluxe

Co takhle vyzkoušet si Pong v novém kabátě? Tentokrát ve 3D zpracování, s hezkými efekty, perfektním ozvučením a možností hry více hráčů najednou. Pojďte se podívat, jak se to všechno podařilo skloubit do bezva gamesky, u které se pořádně pobavíte.
Pong už je hodně starý. A podobně jako spousta jiných legend jako Arkanoid, Tetris, Mario apod., i Pong se dočkal několika remaků. Tenhleten patří mezi ty hodně kvalitní, vždyť je přepracován ve 3D prostředí. Je potřeba více představivosti a rychlosti. Chcete se podívat, jak to všechno vypadá? Stačí si přečíst následující článeček...

Protože se mezi vámi najdou jistě tací, co Pong nikdy nehráli, určitě neuškodí připomenout princip této staré hříčky. K tomu se ale ještě dostanu. Po rozbalení a spuštění této gamesky se objeví okno. Po kliknutí se zobrazí Menu. Zde je určitě důležitá jedna položka - Options. Můžete si zde totiž nastavit počet hráčů (až do tří) a také ovládání každého z nich. Mně přišlo nejjednodušší ovládání pomocí myši, ale vám se třeba může zdát lepší klávesnice. Poté už můžete jít přímo na věc. Před vámi je trojrozměrná krychle, která je mimochodem průhledná. Uvnitř se nachází ohnivá koule a v každé stěně jedna plošinka. Vy právě těmi plošinkami pomocí klávesnice nebo myši pohybujete. A jak to funguje? V 2D Pongu jste odráželi míček na ploše jako v Arkanoidu. A tady je to podobné, akorát k tomu připočítejte třetí rozměr. Je to o mnohem těžší, protože musíte rychle pohybovat všemi plošinkami, a to je mnohdy nadlidský úkol.

Po chvíli praxe si ale na ovládání snad zvyknete a už to pro vás nebude takový problém. Máte na výběr ze čtyř pohledů, které se pouze liší vzdáleností od koule. Musíte si vždy představit, kam asi koule letí a včas pod ní umístit danou plošinku. Samozřejmě je to ještě zábavnější, když se o to snažíte třeba tři na jednom počítači. Po každém neúspěchu, kdy se koule odrazí od stěny a ne od plošinky, se trochu naruší povrch koule. Když se vám tohle stane několikrát za sebou, koule vybuchne a vy musíte zkusit štěstí znovu. Navíc je tu jedna vychytávka. Občas se u některé ze stěn objeví malý barevný jehlan. Pokud se vám podaří správně odrazit kouli právě na té stěně, u které je tento bonusový předmět, získáte jednu ze tří vylepšeností. Buď se vám plošinky na nějaký čas zvětší, nebo se třeba koule rozmnoží. Vše se počítá na body. Kromě toho má každý hráč jinou barvu plošinek, abyste se v tom lépe vyznali. Navíc v horní části okna vidíte u každého hráče i jeho ovládací prvky. Vše je uděláno jednoduše, abyste to pochopili...

Jak vidíte, jedná se o velice slušnou 3D předělávku staré legendy. Nabízí nevšední pobavení a navíc i možnost hry více hráčů najednou. Ke všemu hraje rytmická hudba, která navodí tu pravou atmosféru. Efekty jsou slušné a navíc má hra pouhých 200 KB. To je až k neuvěření. Tak nač ještě čekáte? Stahujte! ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

sam | 25.02.04 v 14:07

Proboha co to je za debilni hru to je jak pro blbecky.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce