recenze

Plasma Pong

Plasma Pong

Dvě pálky, jeden míček, obrovská chytlavost. Tak můžeme charakterizovat téměř každý klon legendárního pongu. Ten dnešní však vedle futuristické grafiky přináší také několik nových nápadů. Zajímá vás, o co jde?
Když před léty společnost Atari vydala první Pong, jistě ani netušila, jakou revoluci vlastně způsobila. Nejjednodušší princip dvou barev, míčku a pálek se ihned ujal. Hry však musí jít s dobou. Od prvních herních pokusů se změnil hlavně vzhled všech gamesek. Dnešní milióny barev, třetí rozměr a další vymoženosti posunují grafiku stále více k realitě.

Rovněž Plasma Pong barvami přímo přetéká! Pálky totiž vypouští jakési plynové obláčky, které značně ztěžují pohyb míčku. Chvílemi se tedy odehrává boj o to, kdo zaplní herní pole více svojí barvou. Kuličku lze také přidržením pravého tlačítka myši přidržet a po určité době vypustit s nepoznanou razancí. Pak je již jen na soupeři, zda ji zastaví! Léty prověřený koncept se díky tomu podařilo solidně oživit. Škoda jen v současné době menší propracovanosti hry. Multiplayer je totiž teprve plánován, stejně jako online highscore tabulka. V této verzi hry tudíž lze hrát jen proti počítači (někdyje bohužel poněkud natvrdlý), což je samozřejmě obrovská škoda.

Jak sem již řekl, grafika je opravdu pěkná. Stačí se podívat na přiložené screenshoty a posoudit dle vlastního citu. Zpracování a atmosféru doplňuje povedená akční hudba. Plasma Pong je tak opravdu povedeným klonem herní legendy. K dokonalosti však ještě něco chybí. Přesto, pokud chcete vyzkoušet něco originálnějšího a pokochat se mnoha roztodivnými barvičkami, neváhejte.

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

69 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Plasma Pong Plasma Pong Plasma Pong

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce