recenze

Pierre and the Fish

Pierre and the Fish

V mořích světového oceánu právě probíhá souboj na život a na smrt. Zachráníte Pierrovu ponorku před hladovou přerostlou rybou? Nebo ji necháte nelítostně sežrat? Vše záleží jen a jen na vašem umu.
Dnešní jednoduchá gameska se úspěšně zúčastnila soutěže One Week One Button 2. Úkolem bylo během jediného týdne vytvořit hru, kterou lze ovládat jen jedním tlačítkem. To australský vývojář Trapper Zoid za pět dní úspěšně splnil touto povedenou arkádou.

K ovládání malé podmořské ponorky, v níž sedí podmořský badatel Pierre, vám stačí mezerník. Jeho stisky měníte rychlost i směr svého pohybu. Úkolem je lovit hejna červených rybiček. Stačí na ně nekompromisně najet a tak je sebrat. Jednoduché to ale nebude. Vedle mořských rostlinek, jež čas od času zbrzdí pohyb vašeho stroje, na našeho hrdinu totiž číhá další nebezpečí - obrovská ryba milující oceánografy. Speciální zálusk si pak dělá na ty ukryté v ponorce. Rybě tedy musíte ze všech sil utíkat a přitom se snažit posbírat dostatek ryb. Za to jste odměňováni body. Jakmile vás ryba dožene a sežere, končíte. Námět je to opravdu nenápadný, ale až nečekaně zábavný. Škoda jen, že k dispozici nejsou různá vylepšení prodlužující délku hraní.

Příjemným zpestřením je také ručně kreslená grafika, na kterou se vcelku pěkně kouká. Zvuky jsou nepříliš výrazné, vše ale vynahrazuje velmi povedená hudba. Přitažlivá melodie připomíná zvuky harmoniky umělců ze Středomoří a jistě vás chytne. Pierre and the Fish je tak velmi zajímavý titul stojící za vyzkoušení.

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Pierre and the Fish Pierre and the Fish Pierre and the Fish