recenze

Penguin Adventure

Penguin Adventure

Bůů, fňuk. Unesli mi tátu. Udělal to ten veliký lední medvěd. Co zmůžu já, malý tučňák. Všude zima a sníh, to víte, severní pól. Tatínku, to jsou ti zlatí úhoři... Proboha, co to zase melu?! Popadnu deštník a vydám se za tátou. Vždyť vidím stopy. To by v tom byl čert, abych ho nenašel a nezachránil.

Penguin Adventure je skvělá plošinovka, to musím napsat hned na začátku. Ovládáte malého tučňáka a doslova probíháte úrovně. Rychlost je v této hře opravdu důležitá, protože od toho se odvíjí počet bodů a věřte mi, že čím více, tím lépe. Na konci každého z pěti světů vás čeká povinné vylepšení vašeho hrdiny, za které však musíte platit. Takže rychlost a zase rychlost a nejlépe ukončit level za zlato - to jsou 3 body. Stříbro - 2 a bronz - 1, ale bronzové levely opakujte hned, protože byste později neuspěli. Někdy potkáte i ledního medvěda. Můžete mu švihnout deštníkem a na chvilku ho omráčit. Až budeme moci plachtit, tak je přeskakujte. Je to rychlejší. V této hře stejně nemůžete umřít, ale medvěd vás může na chvilku zastavit a to je problém.

Jak jsem již psal, na konci každého světa se vám tučňák nějak vylepší. Bude moci plachtit, rozbíjet ledové kostky, či skákat vysoko. Tady jsem narazil na jedinou masařku této hry, protože tyto zlepšeníčka vás nutí některé levely opakovat, abyste si opravdu odnesli to zlato mohli postoupit dál. Já sám, před poslední kolem, jsem některé levely opakoval třeba desetkrát, abych ten čas stlačil a to kýžené zlato dostal. Aby to nebylo tak jednotvárné, tak je tu pár úrovní, kde sbíráte ryby (raději je seberte všechny) a také jsou v těchto levelech tři různý exity. Hádejte, který se vyplatí najít? Ano, zlatý:-)!

Grafika je pěkná - vypadá pohádkově. Hudba se mi také líbila a hratelnost... žůžo. Na konci se asi nevyhnete opakování některých úrovní, ale pořád je to zábavné. Po pár hodinách příjemného hraní jsem tučňákovi tátu zachránil a na pažbu svých dohraných her jsem si udělal další zářez. Dokážete to také?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Tu Tu Duuu | 10.03.19 v 18:40

Hra se mi sice spustí, i hudba jde, ale kurzor je zaseknutý uprostřed a nejde s tím hnout. :D Už jsem vyzkoušel snad všechno, ale nevím, jak se toho zbavit. Nevíte někdo?

AdaDanjermond | 05.02.07 v 10:28

Tucnaci jsou i na Lesne. Dostali se tam autem.

Lokutus74 | 05.02.07 v 10:13

Je to pohádková hra a v pohádce je všechno možné:-).

Vlk | 05.02.07 v 09:11

tučňáci na severnim pólu? a dostali se tam letadlem nebo jak .)?

Lokutus74 | 04.02.07 v 23:07

Jo jo, je to super hra... Hned jak jsem jí spustil, tak jsem věděl, že jí dohraju:-)!

kahi | 04.02.07 v 18:00

Hezká hra, opakování levelů sice občas štve a rychlost změn (nové světy, nové schopnosti) by mohla být větší, ale stejně... pěkně se to hraje :-)


galerie

Penguin Adventure Penguin Adventure Penguin Adventure Penguin Adventure Penguin Adventure