recenze

Pango

Pango

Hop, hop, hop…to je můj džob. Tak by se dala shrnout starší arkáda Pango. Pro relaxaci je tím pravým: Jednoduchý, rychlý, hratelný… Co více si tedy přát?
I toho nejzatvrzelejšího řezníka z řad pařanů určitě někdy přepadne nálada, kdy je lepší schovat brokovnici zpět do futrálu a chvíli si od toho zabíjení odpočinout. Přesně pro tyto chvíle, když vás omrzí závodění, jak o život, střílení, skákání či sbírání čehokoliv tu je Pango – malá, zelená kulatá věc, která hopsá z místa na místo.

Herní plocha má čtvercový tvar a jsou na ní v každém kole různě rozestavěné čtyři druhy věcí. Tou první, základní, bez které by to snad ani nešlo je Pango. Mimozemšťánek s drobnými nožkami a zakrnělými ručkami. Jeho protivníky jsou červené příšerky, které jezdí všemi čtyřmi směry všude, kam jim to prostor dovoluje. Třetí věcí, jež se může na hrací ploše objevit jsou vajíčka ještě nevylíhlých příšerek a šedé kameny. To je vše. Ničím dalším vás nebude hra rozptylovat. A teď k úkolu našeho borce.Pango není jen tak ledajaký ufounek, ale bytůstka, která perfektně ovládá dvě dovednosti, díky nimž se řadí nad nás pouhé smrtelníky. Zaprvé umí Pango hopsat a za druhé dovede posouvat kameny. Skutečně skvělé. Naštěstí i to málo stačí k záchraně jeho zeleného života. S Pangem přihopsáte ke kamenu a mezerníkem do něj strčíte. Akce vyvolá reakci a kámen se odsune k nejbližší překážce. Přitom se budete snažit, aby ta překážka byla jedna z nepřátelských příšer, kterou takto usmrtíte. Když zničíte všechny protivníky v kole, postupujete dál. Hodně štěstí…

Pango je hra starší a to jde vidět také na grafice. Ta je na dnešní dobu spíše podprůměrná. Hra běhá pod MS-Dos a pokud čekáte nějaké zvuky, musíte se spokojit se speakerem. Jednoduše žádná velká pařbička, ale relaxace a jedině relaxace. Tečka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce