recenze

Pacman Jr

Pacman Jr

Kolik předělávek legendarního Pacmana od Namco jsme tu již měli? Nepočítejme, raději se vrhněme na další remake. Tentokráte nás potěší krásnou 3D grafikou a..
Pacman Jr se snaží o lehčí invence, například tím, že je ve hře obsažen příběh. U tohoto žánru sice není story zas tak důležitá, ale rozhodně potěší. Po té, co jste obeznámeni s příběhem se můžete pustit do honby za body. Odlišný oproti svým bratrům je tento počin v tom, že bodíky nejsou rozmístěny v bludišti, kde jsou pouze chodbičky, ale na rozlehlé ploše. Jak která úroveň poskytuje volnost. Většinou je však plocho poseta loukami a úzkých koridorů je méně. Je pravda, že tím větší máte možnost utéct příšerkám, které vás pronásledují. Další změnou je pohyb. Nepohybujete se totiž pouze doleva, doprava a nahoru, dolu, ale i diagonálně. Přesněji řečeno se můžete libovolně s vaším žroutem otáčet.

Bonusy nejsou nijak zvlášť variabilní, tedy abych řekl pravdu, podařilo se mi nalézt za celou hru pouze jediný typ, a to u Pacmana již klasickou dočasnou nesmrtelnost. Po sebrání diamantu se z vašeho chundeláče stane ostnatý ježek. Také se pohybujete o trochu rychleji. Tímto můžete bez problému „projet“ nepřítelem, tím ho na chvíli odstraníte. Po chvilce se však opět kreatura aktivuje ke svému běsnění, takže diamantů užívejte rozvážně, přestože jich je po úrovni rozmístěno vždy vcelku dost.

Variabilita je docela slušná, mění se grafika levelů, nepřátel je také několik druhů. Každý se chová jinak, to je docela zajímavé. Například duch letí přímo vaším směrem, kámen či šedá koule (co to vlastně je??) si valí cestu vždy rovně dokud nenarazí, v ten okamžik mění směr.

Co víc dodat? Marně se pokouším srovnat hratelnost například s 3D Pacman Board. Připadá mi, že by mohl mít Pacman Jr možná trochu více dynamičnosti, je takový trochu zdlouhavý, právě kvůli volným plochám posázenými body, které musíte pečlivě sbírat.. Grafika je však slušná a hratelnost celkově také úplně špatná není. Zkrátka takový lehčí nadprůměr.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce