recenze

ORBZ

ORBZ

Propleťte se shlukem červených koulí, posbírejte co možná nejvíce zelených kuliček a dostaňte se zdárně do cíle – to vše v „kůži“ modré koule. Moc lákavě to jistě nezní, přesto mi věřte, že se budete bavit. Na chvíli.
I přes nepříliš vábné hodnocení hry ORBZ, musím uznat, že má něco do sebe. Ty kladné stránky jsou ale stahovány ke dnu přehnanou obtížností, nulovým zvukovým zpracováním a pozdější stereotypností. A nyní k samotné hře.

ORBZ je vyvíjen v Game Makeru, nečekejte tedy příliš komplexní hříčku (tím samozřejmě nechci shazovat kvality tohoto programu, které se v rukou správných vývojářů skutečně blýskají). Jak již bylo předesláno v perexu, vžíváte se do role modré koule, která padá vertikálním směrem konstantní rychlostí a vy v tomto stavu musíte posbírat co možná nejvíce zelených kuliček a přitom se vyhýbat koulím červeným – kontakt s nimi totiž znamená okamžitou smrt a restart celého kola. Na výběr máte tři stupně obtížnosti, přičemž nejlehčí stupeň je příliš lehký, střední je na některých místech velice těžký, někdy zase lehký a poslední stupeň je nehratelný už od prvních vteřin, kdy téměř nemáte šanci projít přes první překážku.

Grafika hry je velice jednoduchá a zvuková stránka raději není přítomna vůbec, což ovšem dává prostor vašemu přehrávači. ORBZ je hrou na deset minut, sotva se začnete oťukávat, zjistíte, že už o ní vše víte a nic váš nepřekvapí, proto hru nejspíše zahodíte a podívate se po lepším kousku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

ORBZ ORBZ

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce