recenze

Obake

Obake

Máme tady další poměrně nápaditou plošinovku, tentokrát až ze země vycházejícího slunce. Za to, že alespoň mizivé procento čtenářů Freegame mluví plynně Japonsky, bych žádnou část těla do ohně nedal, nicméně - všechno lze překousnout, když se chce. :-)
Nosným bodem Obake je proměna. Váš hrdina (mimochodem, jde o ducha) je v prvních sekundách slaboučký, jakmile ale pohltí duši jednoho z protivníků, už tak docela bezmocný není - v tu chvíli totiž můžete používat všechny jeho dostupné schopnosti, jak se vám zlíbí. Každá potvůrka samozřejmě disponuje něčím jiným, což je přesně ten prvek, který hru přenáší za pomyslný "otravný bod". V důsledku této vypečenosti si chvíli zakouzlíte, chvíli zalítáte a tu a tam se třeba povalíte jako balvan. To vše je podpořeno jednodušší, ale stylovou grafickou a zvukou stránkou.

Když se to vezme kolem a kolem, Obake je pohodová hopsačka se super nápady a dlouhodobou zábavností. Horší je to z jistou jazykovou bariérou, neboť Japonština je pro běžného středoevropana jazyk velice záludný a lokalizace do jakéhokoliv románského či germánského jazyka by hře velice prospěla (v menu se nesnažte ničeho dopídit a rovnou zmáčkněte písmenko "z"). Ale jde to překousnout, vážení...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Obake Obake

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce