recenze

Ninja Saboteur

Ninja Saboteur

Plošinovek není nikdo dost a těch kvalitních dvojnásob. Ninja Saboteur jednou takovou je. Nabízí atraktivní téma v čele s hbitým ninjou a – to především – povedenou hratelnost.
Ninja Sabouter je na první pohled klasická plošinovka. Na svého hrdinu se díváte z boku, vaším jediným úkolem je vypořádat se s dotěrnými nepřáteli. Správný Ninja ale bojovat ani nepotřebuje – umí se skrývat ve stínech, pro nepřátele je tak těžko odhalitelný a ke konfrontaci zbraní se moc nemá. Musíte se tedy kromě tradičního likvidování nepřátel naučit také chodit po špičkách a neupozornit na sebe. Právě to dělá z Ninja Sabouter titul originální a povedený.

Příběh vás zavede do laboratoří tajemného Dr. Evila, odkud musíte během čtyřiadvaceti hodin donést heslo určené k zneškodnění jaderné hlavice, a zabránit tak obrovské katastrofě. Co to pro vás znamená? Nebudete se omezovat pouze na skrývání a bojování – ke slovu se ve velké míře dostane také logika, v tomto případě skládání a řešení všemožných puzzlů. Každý vyřešený puzzle se rovná jednomu písmenku z hesla. Vyhnout se logické části je proto nemožné; v závěru by vám chyběla potřebná písmenka.

Ani po vizuální stránce hra neztrácí. K nejlepším titulům má sice Ninja Sabouter daleko, přesto nemůžeme grafice nic vytýkat – prostě neurazí. Celkově máme i díky tomu čest s nadmíru povedeným titulem. Ninja Sabouter je originální, hratelný. Dobrý dojem kazí snad jedině krátká hrací doba. Po pár desítkách minut nebudete mít do čeho píchnout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Comos | 07.01.06 v 13:52

Tak tuhle hru si radši zahraju na c64 jako Impossible Mission než tohle.

durann | 06.01.06 v 19:26

Presne tak Myslim ze na c64 sa to volalo Imposible mission
Autor clanku zrejme nikdy nemal 8-bit xixi
Inak by to urcite spomenul
ved je to jej verna kopia :)

Ondřej Szalonnás | 06.01.06 v 16:42

Tuhle hříčku jsem hrával ještě na ZX Spectru, jsem hrozně rád, že si ji můžu zahrát i na PC. Chápu, že už nesplňuje dnešní nároky, ale pro nostalgiky je to pecka.

Bedy | 05.01.06 v 17:20

Taky mi to nejde spustit. "Program provedl neplatnou operaci..."

Triple T | 04.01.06 v 20:13

Mi zas ta ovladatelnost neprijde moc dobra. Jako starsi hry mam treba rad, ale D-Dave, Montezuma nebo Pitfall uz neni uplne muj salek kafe.

jsiii | 04.01.06 v 19:14

Vypada to rozhodne zajimave. Je to takova Old School hra pro Hard-core hrace. Trosku oskliva grafika, ale zase dobra a plynula ovladatelnost.

pete | 04.01.06 v 12:38

Ked to chcem spustit tak mi to hlasi nejaku chybu, ale presne mi to neurci v com je problem-


galerie

Ninja Saboteur Ninja Saboteur Ninja Saboteur